Connect with us

Semasa

Zahid Mula Sokong Rakyat Untuk Bantu Keluarkan 10k Dari KW SP. Ini Cadangan Beliau

Published

on

KUALA LUMPUR: Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi mahu Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) memudahkan pencarvm mengeluarkan wang simpanan mereka secara sekali bayar berjumlah RM10,000 tanpa sebarang syarat.

Beliau berkata, pada saat rakyat sedang dih1mpit kesemp1tan kerana berdepan p4ndem1k C0v-19, amat wajar institusi itu memudah dan menyantuni keperluan mereka.

Saya akan umumkan banyak perkara malam ini - Zahid Hamidi | Astro Awani

“Saya mendengar serta membaca semua kelvhan dan suara hati rakyat yang kec3wa dengan syarat-syarat dikenakan KWSP berkenaan pengeluaran i-Sinar Akaun 1 KWSP.

“Ternyata nada pengurusan KWSP amat berbeza dengan harapan positif yang diberikan Menteri Kewangan (Tengku Zafrul Abdul Aziz) ketika sesi penggvlungan peringkat d4sar Belanjawan 2021 tempoh hari,” katanya dalam kenyataan hari ini.

I-Sinar KWSP Dibuka Kepada 8 Juta Ahli, Suara BN Didengari

Zahid berkata, Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) dan Umno, termasuk sayap Pemuda serta Puteri, sejak awal berpendirian teg4s memperjvangankan isu tvntutan pengeluaran wang Akaun 1 KWSP yang dibangk1tkan rakyat.

Asyraf Wajdi, Zahida Zarik ketua Pemuda, Puteri baru Umno , Berita Dunia - BeritaHarian.sg

KWSP tidak ‘tvtup pintu’, CEO KWSP tampil jernihkan keadaan berkenaan i-Sinar

Bagaimanapun, menurut CEO Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) meneg4skan kr1teria-kr1teria yang diletakkan dalam i-Sinar bukan bertujuan untuk ‘menvtup pintu’ kepada lapan juta pencarvm yang layak memohon kemudahan tersebut.

Sebaliknya, Ketua Pegawainya, Alizakri Alias berkata, pert1mbangan akan diberikan kepada semua ahli dengan mengambil kira situasi un1k yang dihadapi setiap ahli KWSP.

Menurut beliau, mana-mana ahli yang terjej4s boleh membuat permohonan mengikut Kategori 1 dan Kategori 2 seperti yang diumumkan KWSP pada Rabu.

Tidak ‘tvtup pintu’ bagi yang tak lep4s

“Setiap ahli yang terjej4s ini (mempunyai situasi yang) unik (bergantvng) kepada individu tersebut.

“Kita tidak boleh menggunakan f0rmula sama sebagai penyelesaian kepada semua individu. Jadi, kita hendak memastikan setiap individu yang mempunyai isu-isu dan cab4ran-cab4ran yang tersendiri, kita akan memberi peluang kepada mereka untuk membuat permohonan di Kategori 2.

“Kita tidak mahu menvtup apa-apa pintu kepada ahli-ahli untuk mendapatkan wang bagi men0long mereka bert4han (kesan C0V-19). Jadi, untuk Kategori 2, kita menyarankan kepada ahli-ahli untuk menyiapkan dokumen yang boleh menunjukkan kes4n (pendapatan) terjej4s dan hantar kepada KWSP bermula 11 Januari 2021.

“Kita akan membuat pert1mbangan untuk setiap orang kerana setiap orang (mempunyai) isu yang un1k,” katanya menerusi temu bual eksklusif dalam program Agenda AWANI pada Khamis.

i-Sinar KWSP: Permohonan Pengeluaran RM10,000 Akaun 1 KWSP

Menerusi Kategori 1, kr1teria yang ditetapkan termasuk kepada ahli yang t1ada carvman dengan KWSP sekurang-kurangnya dua bulan berturut-turut; atau ahli yang masih bekerja tetapi telah mengalami pengvrangan gaji p0kok sebanyak 30 peratus dan ke atas selepas Mac 2020.

Bagi kategori tersebut, tiada dokumen s0kongan diperlukan dan kelulusan secara automatik akan diberikan berdasarkan data dalaman KWSP.

Tak lepas Kategori 1, boleh mohon buat di Kategori 2

Mengulas lanjut, Alizakri berkata, mana-mana ahli yang tidak memenuhi kriteria Kategori 1, masih mempunyai peluang untuk membuat permohonan di Kategori 2.

Alizakri menambah, pihaknya menyed4ri bahawa terdapat k3s-k3s tertentu di mana ahli tidak terl1bat dengan pengvrangan gaji p0kok sebanyak 30 peratus berikutan data yang dimiliki KWSP hanya mengambil kira gaji p0kok sahaja.

“Tetapi kita tahu ramai ahli kita yang mendapat pendapatan dari elaun atau kerja lebih masa, yang mana jumlah itu kita tidak mempunyai rekod. Jadi, kalau kita tengok p0tongan gaji p0kok, secara automatik kita nak mudahkan, cepatkan dan memastikan kesel4matan pencarvm ahli kita.

“(Justeru) saya hendak mengatakan kepada ahli kita, jangan risau. Kalau Kategori 1 tidak dapat masuk, kita ada pintu kedua (Kategori 2). Melalui pintu kedua, ahli hanya s1apkan dokumen untuk menges4hkan dan menolong KWSP untuk menolong ahli kita yang terjej4s,” jelas beliau.

Buka kaunter khas daftar i-Akaun KWSP | Harian Metro

Sementara itu, mana-mana ahli yang tidak memiliki dokumen s0kongan pula, Alizakri berkata, KWSP terbuka untuk mengadakan perb1ncangan dan meneliti situasi pemohon berkenaan.

“Sebab setiap orang berlainan, jadi datanglah kalau betul-betul memerlukan pert0longan dan tiada dokumen, datang berjumpa dengan pegawai kita.

“Tetapi ia mungkin mel4mbatkan sed1kit sebab kita mahu memastikan (wang tersebut) dapat dikeluarkan secepat mungkin,” katanya.

Sumber: FMT, Awani

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Semasa

“Saya Tak Cakap Pon Tak Bayar Nafkah Tapi.” Rita Rudaini Respon Isu Nafkah

Published

on

By

Bekas pemain bola sepak kebangsaan Aidul Zafuan, tampil bersuara mengenai pembayaran nafkah terhadap anak-anaknya selepas sekian lama berdiam diri meskipun berdepan f1tnah dan tuduhan berkaitan perkara tersebut.

Aidil yang juga tonggak pertahanan kelab bola sepak terkuat Asia Tenggara iaitu JDT FC meluahkan rasa terkilan menerusi muatnaik terkini di laman sosial Instagram (IG)nya petang tadi.

Menerusi kemaskini tersebut, Aidil berkata kenyataan dikeluarkan kerana mahu wargamaya jelas dan faham mengenai perkara sebenar.

Aidil turut menjelaskan tidak pernah gagal memberikan nafkah bulanan kepada

Tambah Aidil lagi dia difahamkan ada tud0han mengatakan dirinya tidak pernah memberi nafkah kepada anak-anak dan menuduhnya seorang bapa yang tidak bertanggung jawab.

Katanya lagi selama ini dia bertindak mendiamkan diri kerana tidak mahu mengeruhkan keadaan tambahan lagi apabila memikirkan impak media sosial terhadap anak-anak yang sedang membesar.

Dalam pada itu, bekas suami kepada aktres Rita Rudaini ini tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan terhadap individu-individu yang masih mengeluarkan kenyataan berbaur f1tnah, pengh1naan dan c4c1an yang boleh menyebabkan imej, karier dan nama keluarganya terc4lar.

Bagaimanapun katanya, dia telah memaafkan sesiapa sahaja yang telah mengeluarkan kenyataan sebelum ini dan menganggap mereka tidak tahu perkara sebenar.

 

Sementara itu di ruangan kaspyen Aidil berharap agar semua pihak jelas dengan kenyataan dikeluarkan dan tidak akan menjelaskan apa-apa lagi selepas ini.

“Saya harap anda semua jelas dengan penjelasan saya. Saya tidak akan mengeluarkan sebarang kenyataan lagi selepas ni dan saya akan serahkan semua kepada peguam saya untuk tindakan lanjut.

“Berhati-hati ketika mengeluarkan kata-kata yang anda sendiri tidak pasti yang boleh menjatuhkan f1tnah.

“Saya minta anda jangan comment benda yang boleh mendatangkan perbalahan saya dan mengeruhkan lagi keadaan saya dengan pihak di sebelah sana. Cakap dan doa yang baik-baik sahaja.

“Banyak benda yang kita boleh fikirkan di dalam situasi yang sedang melanda kita sekarang dari kita melemparkan kata-kata yang boleh mendatangkan f1tnah,” tulisnya.

 

Susulan daripada itu, Rita Rudaini turut memuat naik satu posting di Instagram Storynya berhubung kenyataan yang dikeluarkan oleh Aidil.

Saya tak pernah cakap pun

 

Menurut Rita, dia mendakwa tidak pernah bercakap pun mengenai isu tak bayar nafkah anak-anak.

Tambahnya, selama ini semua orang tahu keputusan nafkah untuk umur anak setahun dan tiga tahun itu.

Jelasnya lagi, itulah duit perbelanjaan susu dan pampers anak-anak.

Sekrang tahun berapa ye. Owh 2021. Tapi amaun yang sama. Dari dulu tiada dui baju raya, tiada baju raya, tiada duit lain-lain, tiada duit taska, tiada duit sekolah.

Ke tak tau anak dah sekolah mungkin. Duit bulan Disember 2019 terlepas pandang kot tak bagi. Tapi saya diamkan sajalah sebab berapa sangat la pun untuk anak-anak yang dah besar.

Rita turut mendakwa amaun yang diberikan bekas suaminya itu masih sama meskipun sudah masuk tahun 2021.

Anak kena bul1 pun tak kacau dia

 

Di samping itu, Rita turut mendakwa dia tidak pernah menganggu bekas suaminya apatah lagi di saat anaknya dibul1. Rita turut did4kwa meluahkan perasaan terkejvt sebaik sahaja bekas suaminya memuat naik kenyataan tersebut.

Di akhir kenyataan, Rita turut mendakwa bahawa dia tidak mahu ‘claim’ LHDN namun, masa hendak mengisi borang tersebut sudah dinyatakan apa yang boleh.

Tak bising pun masa dapat tahu

 

Rita juga mendakwa dia tidak bising selama empat tahun yang lepas.

Sumber : Rita Rudaini / 0hbulan / Gem pak

Continue Reading

Semasa

“Sekarang Tajuk Keluar Dulu. Artikel Kemudian” Peguam Popular Diminta Ulas Isu Shuk Curang. Ini Jawapan Peguam Itu

Published

on

By

Pergolakan rumah tangga Shuk Sahar sekali lagi menjadi perhatian ramai selepas isterinya mendedahkan kecurangan juruhebah Hot FM itu yang berkunjung di rumah wanita lain.

Pendedahan berani tersebut dikongsikan sendiri Rossalennah Natassiah Asshaferah menerusi beberapa hantaran yang dimuat naik menerusi Intagramnya.

Dia mendedahkan Shuk masih menjalinkan hubungan dengan wanita sama sebelum ini.

peguan - KELUARGA

Nor Zabetha adalah seorang peguam yang aktif di media sosial. Penulisan beliau sering dijadikan rujukkan dan bacaan. Boleh dikatakan dia antara peguam selebriti di media sosial.

Peguam Nor Zabetha selalu akan ulas perkara perkara yang tular di media sosial yang memerlukan pandangan dari segi undang undang. Baru baru ini dia memuat naik satu posting di Facebook berkenaan seorang blogger meminta dia ulas isu kecurangan Shuk Hot FM.

Tempoh hari saya ada naikkan berkenaan status usikan saya sebagai ‘peguam samseng jalanan’ kerana tajuk artikel tulisan blog.

Tiba-tiba hari itu, ada seorang editor dari salah satu blog menghubungi saya. Katanya dia minta maaf kerana tidak minta izin.

Dia juga minta maaf kalau tajuknya ada sedikit melampau dan dia mengaku kadang-kadang tajuk kena ada unsur memancing ‘click bait’. Jika tiada tajuk begini sepi, tiada pembaca. Saya faham.

Paling utama dia kata, bab pilihan gambar itu, dia pastikan gambar terpaling ayu diambilnya. Haha! Bab ini saya suka. Perempuan kan.

Jujurnya tulisan berkenaan peguam samseng itu, saja saya hendak bercerita dengan kawan-kawan di Facebook. Saya kata, saya tak marah.

Saya rasakan status dan gambar-gambar itu kelakar, jadi saya jawab “Benda kelakar tidak boleh ketawa sorang-sorang, kena ajak geng ketawa. Baru best”.

Saya sejenis manusia yang tidak ambil pusing perkara-perkara kecil. Cuma apabila tidak betul saya tegur dan melampau barulah saya ambil tindakan. Hal begini kecil sahaja pada saya.

Kalau tulisan dikenali dan orang sentiasa ambil guna pandangan kita, hal sampingan kongsi artikel, itu biasa. Semuanya saya izinkan. Cuma jangan mengakui tulisan yang bukan milikmu adalah milikmu.

Sekarang ini, saya dan blogger dah jadi kawan. Dia akan minta izin tulisan saya dahulu. Semalam katanya:

“Assalam puan. Taknak ulas ke pasal kes shuk hotfm curang. Mungkin dari sudut perundangan apa tindakan boleh diambil terhadap wanita/ skandal Shuk tu. Sy dah ada tajuk ni haha”.

Nampak. Sekarang tajuk keluar dulu. Artikel kemudian. Haha! Macam-macam. “Sekali peguam ni sound, cancel nak curang”. Ini tajuk rekaan saya, yang blogger tu. Tunggu..

Soalan yang diberikan oleh blogger ini bernas. Kalau boleh artikel fokus kepada pihak ketiga yang meruntuhkan rumahtangga dan juga suami. Adakah suami, tiada tindakan langsung ke atasnya?

Biasanya si isteri bakal dihukum nusyuz. Suami?

Sumber : Nor Zabetha / AwattSyeikhhh Network

Continue Reading

Semasa

Selepas teruk dihent4m, Fara Salleh buka mulut dan beritahu sesuatu yang mengejvtkan ramai

Published

on

By

Hari ini heboh di media sosial berhubung pend3dahan Rossalennah Natassyiah Asshafera yang mendakwa suaminya, Shuk, pelawak dan penyampai radio Hotfm berlaku cu-r4ng.Menerusi entri di Instagram, Rossalennah mendedahkan suaminya itu masih menjalinkan hubungan dengan wanita sama iaitu Fara Salleh.

” Aku dah teduduk depan pintu merayu rayu suru suami aku keluar dan balik..

” Selama ni aku diam dah sabar dan bertahan. Diam demi menjaga a1b suami.

” Tapi semakin lama diam diorang semakin menyak1tkan hati. Satu sibuk mengejar bujang, yang bujang tak sedar diri buktikan dia tak bers4Iah dan tak gnggu rumah tangga orang,” katanya.

Tambah Rossalennah lagi, dia juga bertindak menerjah ke rumah Fara untuk meminta suaminya pulang ke rumah, namun terpaksa beredar dengan hampa.

” Allah tu maha adil naluri isteri tak pernah salah.

” Seraa ada saksi pergi sini dengan PA Shuk.. dia kol faara suruh Shuk keluar..shuk bercakap melalui fon fara kta xnak kluar.. selagi ak ada.. apa jdi dia xkan kluar..

” Bayangkan la apa perasaan aku .. aku tak pernah sesedih ini.. sesak1t ini, aku dah cukup pendam macam2..

” Allahukabar.. bila Allah menghendaki akan sesuatu tiada siapa dpt halang.. aku dah merayu mnangis depan pintu minta belas kasihan dgn kau farah.

” Kau cam-pak kasut Shuk depan aku suruh bawa balik. Apa do-sa aku sampai aku kamu buat macam ni. Aku ada anak-anak perlu jaga. Terima kasih kerana dah tinggalkan aku dengan anak-anak.

” Aku dah bertahan sampai saat ini menutup segala ce-Ia yang bvruk demi masa depan anak-anak. Tapi hari demi hari, kau bu4ng aku dengan anak-anak.

” Malam ni perjalanan aku jauh sangat, orang lain tidur, aku berkel1aran cari laki aku dimana,” katanya.

Sementara itu, menerusi entri terbaru dimuatnaik sebentar tadi, Rossalennah memuatnaik paparan skrin status yang ditulis Fara berhubung Rossalennah.

Berikut adalah respon balas ditulis Fara yang didedahkan oleh Rossalennah;

Fara antara lain berkata, dia tidak pernah menghalau Rossalennah, sebaliknya hanya menutup pintu dan Rossalennah telah pulang sendiri.

Selain itu, Fara mendkwa dia tidak sembunyikan ‘manusia’ (Shuk) di dalam rumahnya.

” Semalam kau kata nak call JAIS kalau aku tak bagi kau masuk, aku persilakan kau call JAIS.

” Aku siap bagitau call polis sekali sebab kalau kau je maaflah ya, memang aku takkan bagi masuk, sebab rumah aku.

” Aku offer video call untuk tourtour rumah segala pelusuk aku boleh tunjuk kalau betul aku sembunyikan manusia dalam rumah, tapi kau taknak! Kenapa??

” Aku ada soalan;

” 1- Bila masa aku h4Iau kau? Kau yang taknak balik dan nak tunggu depan rumah sampailah manusia kau cari tu keluar so then aku pun tutuplah pintu sambung tidur.

” 2- Bila masa aku dirayu sambil kau menangis? Kau berikan aku arahan sis, bukan merayu kat aku, dan ugut untuk pec4hkan pintu rumah.

” 3- Bila masa aku campak kasut kat kau? Aku bagi dua-dua belah tu melalui jeriji besi.” tulis Fara.

Reaksi warganet

Sementara itu menerusi ruangan komen, rata-rata warganet membela Rossalennah dengan mendkwa Fara masih mahu menegakkan benang yang basah.

Apatah lagi Fara sendiri mengakui tentang kasut Shuk yang berada di dalam rumahnya.

” Dia bagi kasut shuk. Cemana pulak kasut si shuk tu ada kt rumah dia. Hahahahaha” tulis Ain.

Kenali Siapa Sebenarnya `Fara Salleh` Wanita Yg Dikatakan ‘Kekasih’ Gelap Syuk

Tiada angin tiada ri1but, timbul cerita tidak sedap di dengar apabila hangat diperkatakan mengenai kontro0versi terpalit pelawak dan pengacara Shuk Sahar yang didakwa berlaku cur4ng terhadap isterinya.

Tular di Twitter, seorang individu mend4kwa Shuk mempunyai hubungan dengan seorang wanita dikenali sebagai Fara Salleh. Malah, individu berkenaan turut membuat pelbagai dakwaan burvk terhadap Shuk dan Fara.

“Betina ni memang sond0l laki orang saja, kalau boleh yang then dia konon sara hidup mana jantan yang solo baru mau up. Apa punya perangai. Nanti kongsi pula tentang perempuan tu dengan laki orang pula. Ingat dah bertudung suci dah,” tulisnya.

Dakwa akaun berkenaan, hubungan sulit Fara dan Shuk sejak setahun lalu kini diketahui oleh isteri pelawak berkenaan, Rossalennah Natassyiah.

Malah, menerusi paparan skrin yang turut disebarkan di Twitter, skandal Shuk didakwa telah mencipta akaun p4lsu menggunakan nama @_sflia untuk berhubung dengan Rossalennah dan memberitahu perkara sebenar.

Dakwanya, Shuk pernah menghami1lkannya dan memaksa dia untuk mengggurkan kandungan tersebut. Malah, mendakwa Shuk sendiri yang membawanya untuk ggurkan anak.

“Tak nak mengaku suami ada perempuan lain di belakang? Tak nak mengaku suami dah meng4ndungkan perempuan lain? Nak tengok segala bukti yang ada, boleh je. Sampai paksa suami sump4h cer4i tal4k kalau contact lagi,” tulisnya.

Dalm pada itu, akaun itu mendakwa dia turut mempunyai bukti di atas apa yang diperkatakannya. Malah, individu itu dipercayai sk4ndal Shuk itu mend4kwa akui kesal dengan perbuatannya mengggurkan anak dalam kandungannya.

Difahamkan, isteri Shuk turut memuat naik komen terbabit di akaun Instagramnya namun telah memadamkan status berkenaan. Bagaimanapun, setakat ini masih tiada kenyataan lanjut daripada Shuk mengenai dakwaan tersebut,

Selain Shuk, Fara juga didakwa pernah menjalinkan hubungan dengan Shah Jaszle dan Kecik Ogie sebelum ini.

Bekas vokalis Hyperact, Kecik, mendedahkan mengenai Fara Salleh wanita yang dikaitkan dengan pelawak dan penyampai radio Shuk Sahar.

Kecik menerusi laman sosial Twitternya mendakwa, Fara Salleh merupakan bekas teman wanitanya dan pernah tinggal sebumbung.

Menerusi bebenang di Twitter, Kecik berkata wanita tersebut juga pernah mendakwa ham1il anak mereka dan mengggurkan bayi tersebut.

“Time November ke Disember tu aku shooting kat Perlis. Dia kat KL, dia selalu kecoh-kecoh suruh balik bla bla…

“Pastu contact mak ayah aku cakap dia gugur anak aku. Siap bagi gambar dekat kakak aku, gambar janin dari google,” tulis kecik lagi.

Tambah Kecik lagi, awal perkenalannya dengan Fara wanita tersebut mengajaknya tinggal sebumbung dan sempat tinggal bersama selama setahun.

“Memang salah aku stay berdua dengan dia tapi jahil time tu kan…Aku stay dalam masa setahun, tiga kali pindah.

“First aku stay kondo Banjaria Court dengan budak-budak Hyperact. Pastu aku kenal dia…Dia ajak stay sekali. So aku pun ok ajee…Bak kata orang rezeki gais…hahaha!

“Ya Allah jahilnya aku time tu…Aku stay kat Manjalara dengan dia. Alhamdulillah bahagia awalnya.. 5,6 bulan lepas tu dia kena buang kerja, pastu bermulalah sesi jadi ketua keluarga cenggitu,” dakwa Kecik.

Menurut Kecik lagi Fara Salleh lah yang menyebabkan dia disumb4t ke dalam lok4p atas tudvhan memukvl dan sebelum itu wanita tersebut bertindak menabur fitn4h tentang dirinya kepada anggota Hyperact.

Dakwanya lagi, Shuk dan isteri pernah meminta bantuan darinya selepas dig4nggu Fara Salleh.

Malah Fara Salleh juga pernah membuat lap0ran polis mendakwa dirinya diukul Shuk.

Terdahulu, beberapa pengguna laman sosial Twitter tampil membuat d4kwaan Shuk Sahar bermain kayu tiga.

Lebih mengaibkan Shuk turut ditudvh mengham1ilkan Fara Salleh, sama seperti yang pernah dilalui Kecik.

Episod pergolakan rumah tangga Shuk Sahar kembali ‘panas’ apabila isterinya dipercayai mendedahkan Shuk kembali bermain kayu tiga.

Menerusi beberapa posting dimuat naik di Intagramnya, isteri Shuk, Rossalennah Natassyiah Asshaferah mendedahkan suaminya itu masih menjalinkan hubungan dengan wanita sama yakni Fara Salleh.

"Orang Lain Tidur, Aku Berkeliaran Cari Laki Aku" - Menangis Depan Pintu, Isteri Dedah Shuk Kembali Curang?

“Selama ni aku diam dah sabar dan bertahan. Diam demi menjaga aib suami.

“Tapi semakin lama diam diorang semakin menyakitkan hati. Satu sibuk mengejar bujang, yang bujang tak sedar diri buktikan dia tak bersalah dan tak ganggu rumah tangga orang,” katanya.

Jelas Rossa lagi, dia juga bertindak menerjah ke rumah Fara untuk meminta suaminya pulang ke rumah, namun terpaksa beredar dengan hampa.

“Allah tu maha adil naluri isteri tak pernah salah. Aku dah merayu menangis depan pintu minta belas kasihan, kau usir aku.

“Kau campak kasut Shuk depan aku suruh bawa balik. Apa dosa aku sampai aku kamu buat macam ni.

“Aku ada anak-anak perlu jaga. Terima kasih kerana dah tinggalkan aku dengan anak-anak.

“Aku dah bertahan sampai saat ini menutup segala cela yang buruk demi masa depan anak-anak.

“Tapi hari demi hari, kau buang aku dengan anak-anak.

“Malam ni perjalanan aku jauh sangat, orang lain tidur, aku berkeliaran cari laki aku dimana,” katanya.

Anda boleh lihat antara luahan tersebut di bawah.

Pada masa sama Gempak cuba menghubungi Shuk sendiri untuk mendapatkan penjelasan lanjut.
Terdahulu, Shuk sebelum ini pernah dikaitkan dengan Fara sekitar Julai tahun lalu.

Walaubagaimanapun, ketika itu perlakuan curang Shuk sudah diketahui oleh isterinya dan Rossalennah dikatakan pernah berbincang secara baik dengan Fara.

Difahamkan juga, Fara sebelum ini pernah terlibat dalam kontroversi selepas didakwa dipukul bekas kekasihnya iaitu penyanyi kumpulan Hyper Act, Kecik sekitar tahun 2017

Untuk rekod, Shuk mendirikan rumah tangga dengan Rossalennah Natassyiah Asshaferah pada 2015 dan dikurniakan dua cahaya mata perempuan.

Sumber : transformasipw

Continue Reading

Trending