Connect with us

Dunia

Vide0 : Pakwe Selingkh Depan Mata, Gadls Park Kereta N4ngis Tepi Jaln

Published

on

Membina kesetiaan dalam sesebuah perhubungan memakan masa yang lama selain perlu melalui pelbagai dug4an.

Dalam pada itu, saling mempercayai sesama sendiri juga merupakan elemen penting bagi mencapai kebahagiaan berpanjangan.

Akan tetapi, segala-galanya umpama musn4h begitu sahaja sekiranya wujud konflik khususnya melibatkan kehadiran orang ketiga.

Ibarat hati sedang berkecai seribu, itulah pengalaman duka yang dilalui oleh seorang gadis ini.

Video Player

Daripada rakaman pendek yang sudah meraih lebih 400 ribu tontonan ini, pengguna akaun TikTok @miezanaszree

dilihat gagal menahan sebak selepas mendapati teman lelaki bermain kayu tiga dengan perempuan lain.

Lebih memeritkan jiwa lagi apabila dia melihat sendiri hal itu berlaku di depan mata sekali gus merasakan seperti cintanya tidak dihargai.

Walhal, jejaka tersebut sudah pun dianggap sebagai insan bermakna untuk meluahkan masalah ketika susah atau senang.

Tidak ketinggalan, dia berharap semoga dirinya terus kuat berhadapan dengan ujian besar berkenaan.

Menjengah ke ruangan komen, netizen juga sama-sama meluahkan sebak menyaksikan situasi gadis ini. Selain memberikan kata-kata semangat,

ramai dilihat mendoakan moga-moga ada jodoh lebih baik menantinya kelak.

Jom baca komen netizen,

Allah lebih tahu siapa yang terbaik utk awak

Sumpah pernah rasa apa yang dia rasa

Semoga awak kuat

Sumber : TikTok miezanaszree / KD / TTK

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Dunia

Vide0 : Kerap DlHlNA & Dikvtvk, Akhlrnya WANlTA ini Melakukn Perkara Mengejvtkn ini Semasa LlVE

Published

on

By

Tidak dinafikan, setiap wanita sudah pastinya mengimpikan wajah yang cantik.

Dengan paras rupa menawan, secara tidak langsung akan menambah keyakinan diri seseorang untuk tampil di khalayak ramai.

Bagaimanapun, malang buat seorang wanita ini apabila menjadi mangsa buli dan teguran netizen yang disifatkan agak biadab.

Menerusi tangkapan skrin dikongsi Hadyna_ di laman Twitter.

Wanita tersebut menerima kecaman di ruangan komen sewaktu membuat ‘Live’ solekan di akaun TikTok.

This akak already said in her live yang dia tak kesah pun org kecam dia tpi for real lah.

Siapa je yg tak ambil hati dgn kata2 buruk mcm tu?

Meskipun kecaman yang diberikan itu agak keterluan.

Namun, wanita itu tetap meneruskan ‘Live’ tersebut tanpa menghiraukan sebarang komen yang mampu menjatuhkan semangat dirinya.

Malah, terdapat juga netizen menuduh dia mempunyai masalah mental.

Ini apabila wanita itu mula berang dengan kata-kata yang menyakitkan hati daripada warganet.

Namun, seorang individu tampil memohon maaf kerana dipercayai adiknya turut memberi komen yang agak biadab terhadap wanita berkenaan.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Kerap DlHlNA & Dikvtuk, Akhirnya WANlTA ini Melakukan Perkara Mengejutkan ini Semasa Live

Meninjau ke ruangan komen di Twitter, wanita tersebut menyatakan dirinya sudahpun memaafkan orang-orang yang melontarkan komen negatif mengenai dirinya.

Tambahnya lagi, meskipun sering terasa dan sakit hati namun dia tidak pernah menyimpan di dalam hatinya.

Tabah Hadapi Cacian Semasa Live

Rata-rata netizen juga memberi kata-kata semangat dan memuji wanita itu memiliki kecantikan tersendiri yang harus dibanggakan.

Saya dah maafkan

Kerap DlHlNA & Dikvtuk, Akhirnya WANlTA ini Melakukan Perkara Mengejutkan ini Semasa Live

Hati akak mulia dan baik

 

Jangan percaya mulut orang

 

‘Stay strong’!

Kerap DlHlNA & Dikvtuk, Akhirnya WANlTA ini Melakukan Perkara Mengejutkan ini Semasa Live

Budaya menghina fizikal orang lain perlu dihentikan.

Nilai budi pekerti juga harus diterapkan apabila berkomunikasi dalam media sosial walaupun tidak mengenali antara satu sama lain.

Tonton Video:

Sumber: Twitter Hadyna_

Continue Reading

Dunia

“Penrbangan yang terakhir” Pramvgari Dir0gol & Dibunvh 11 Lelaki di Malm Tahvn Barv

Published

on

By

Kematlan seorang pramvgari Philippines Airl ines, Christine Ange lica Dacera, 23 tahun, telah mendapat perhatian dvnia apabila dia dijumpai matl di dalam sebuah tab mandi di sebuah hotel di Filipina.

Memetik lap0ran Daily Star. ma ngsa sebelum itu bersama kawan-kawannya bagi menyambut tahun baru 2021.

Walau bagaimanapun, momen-momen yang menggembirakan itu bertukar tragedl buat man gsa.

P0lis telah memfailkan pertvduhan mer0gol dan membvnuh terhadap 11 lelaki selepas maya t pramvgari itu ditemui dalam sebuah bilik hotel di bandar Makati, FiIipina.

Chris tine ditemui tidak sedarkan diri di dalam tab mandi di bilik hotel yang menjadi tempat dia bersama dengan rakan-rakan menyambut ambang Tahun Baru 2021.

Man gsa kemudian dibawa oleh tiga rakannya dengan bantuan kakitangan hotel ke h0spital berdekatan dan pemeriksaan mendapati Chris tine telah meninggaI dvnia.

Ketua P0lis Bandar Makati, Kolonel Harold Depositar, men ahan 11 lelaki yang merupakan individu terakhir bersama dengan Chris tine pada waktu kejadlan.

P0lis kini sedang menunggu hasil lap0ran bedah siasatan dan toksikologi untuk menentukan tindakan selanjutnya terhadap 11 sa spek terbabit.

Tiga daripada 11 sa spek itu merupakan rakan Chris tine, manakala bakinya adalah individu yang tidak dikenali oleh ma ngsa dan merupakan kawan kepada tiga rakan Chris tine.

Kesemua sas pek didakwa atas pertudvhan mer0gol berikutan penemuan kesan k0yakan dan spe rma di bahagian kemalvan man gsa. Selain itu, kesan lebam dan cakaran turut ditemui pada badan man gsa.

28 Disember 2020, man gsa ada memuat naik gambar terakhir yang menunjukkan dirinya memakai sut PPE dan bersandar di pintu pesawat.

“Penerbangan yang terakhir untuk tahun ini.”

Menerusi laporan The Sun,seorang s4ksi yang dikenali sebagai Galida, menceritakan dia sempat melihat Chris tine yang masih tidur dalam bilik mandi dan dia ketika itu sempat ‘menyelimuti’ Chris tine sebelum tidur semula.

Namun, selang beberapa jam, Chris tine dilihat tidak lagi sedarkan diri ditambah pula keadaan badannya yang sudah mula memblru.

Pihak pplis mempercayai ma ngsa telah diro0gol secara bergilir-gilir dan k3s tersebut diklasifikasikan sebagai k3s r0gol.

Tidak berakhir di situ, pihak p0lis turut menjumpai beberapa barangan terlarang di hotel tersebut.

Kini, kes tersebut telah diklasifikasi sebagai kes r0gol. Terbaru, lap0r News Info, kes tersebut telah ‘ditutup’ berikutan pihak p0lis sudah berjaya mengenal pasti sas pek yang terlibat dalam tragedi itu.

“K3s ini dianggap selesai berikutan sa spek telah berjaya dikenal pasti dan tlndakan selanjutnya bakal diambil.”

Sumber : yoy

Continue Reading

Dunia

VIDE0 : Excited Kongsi Video Jumpa Boyfriend, Sekali Ada Yang Mengaku Tunangan Orang

Published

on

By

Selain tips berkaitan masakan dan juga video lawak, ramai juga suka berkongsi kisah cinta masing-masing yang bermacam ragam di aplikasi TikTok.

Namun siapa sangka rakaman yang dikongsi seorang wanita ini mendapat perhatian individu lain.

Menerusi perkongsian TikTok ckinizzilfy, gadis itu sudah pun setahun menjalinkan hubungan cinta dengan seorang lelaki.

Difahamkan, mereka tidak dapat bertemu dek kerana masing-masing bekerja sebagai petugas barisan hadapan dan tinggal jauh.

Namun, baru-baru ini dia telah menerima satu komen memeranjatkan daripada seorang individu mencurigai bahawa berkemungkinan teman lelaki mereka adalah orang yang sama.

Terkejut dengan pengakuan berkenaan, gadis tersebut tidak memadamkan video itu sehingga ada yang tampil mengungkapkan kebenaran.

Jelasnya lagi, dia telah berhubung dengan individu tersebut untuk bercakap tentang lelaki yang dimaksudkan.

Bukan itu sahaja, ada juga individu lain menghantar mesej kepadanya mengatakan jejaka itu sudah pun bertunang berserta sekeping gambar sebagai bukti.

Lebih menyedihkan lagi, si lelaki lesap tanpa khabar berita selain nombor telefonnya turut disekat.

Walau bagaimanapun, ramai yang dilihat memberi semangat kepada gadis tersebut untuk terus tabah menghadapi dugaan.

Apa pendapat anda.Jangan lupa SHARE dan komen yang baik-baik sahaja.

Sumber :  Daunkering / Ckin_Izz_Ilfy

Continue Reading

Trending