Dunia

“Tergedik Terkinja Demi ViraI Dan PopuIariti?” Gadis Ini SeIamba Berj0get Depan Pasukn Tentera

Zaman serba viral ini, tidak dinafikan segelintir individu sanggup membuang rasa malu asalkan mendapat pujian dan perhatian daripada manusia dengan melakukan perkara yang tidak mencerminkan keperibadian diri.

Baru-baru ini, tuIar sebuah vide0 di media sosial memaparkan seorang gadis berhijab di negara seberang selamba melakukan aksi joget di hadapan sekumpulan Tent ara Nasional Ind0nesia (TNl) sehingga mengundang kec.aman warganet.

Rakaman vide0 berdurasi 29 saat itu dimuat naik oleh gadis tersebut riweuhmom di platform TikTok miliknya sebelum dikongsi semula di laman Instagram pararaider_infanteri.

Klik untuk videonya

“Jangan ditiru aksi ini ya, ini namanya merendahkan diri sendiri,” tulis kapsyen posting tersebut.

Rakaman vide0 berkenaan memaparkan sebuah pintu gerbang yang bertulis ‘Akademi Militer’ sebelum gadis itu tiba-tiba menampilkan dirinya di dalam kamera.

Tidak lama kemudian, gadis yang mengenakan pakaian berwarna merah jambu dan memakai pelitup muka itu dilihat mula melakukan aksi tarian dengan membelakangi beberapa angg0ta TNl yang berada di atas trak tent era.

Bukan itu sahaja, vide0 dengan lagu latarbelakang Astronaut In The Ocean nyanyian Masked W0lf itu merancakkan lagi situasi apabila dia bertindak mengekori seorang anggota TNl yang sedang berjalan memasuki pintu bahagian hadapan trak tersebut.

Bagaimanapun, angg0ta TNl terbabit hanya melemparkan senyuman dan seolah-olah ‘malas melayan’, sama seperti pasukan berada di atas trak yang dilihat tidak memberikan sebarang reaksi terhadap aksi tarian itu.

Selain dikecam warganet ibarat hilang sifat malu kerana terkinja-kinja di hadapan sekumpulan lelaki, gadis berkenaan juga disifatkan tidak menghormati pasukan pakaian seragam itu yang sepatutnya dipandang tinggi oleh rakyat.

Difahamkan, riweuhmom yang mempunyai lebih sejuta pengikut di TikTok sememangnya kerap memuat naik vide0 aksi tariannya di beberapa lokasi ‘random’ di hadapan orang ramai.

Antara komen dari netizen

“Biasanya kita kata “jgn pijak maruah org” tp ni dah pijak maruah sndiri Tak paham mnusia yg jnis mcmni. Lnsg xde rsa malu dlm diri, bertudung lagi

“Dia muda lg mmg tak rasa malu..cube da tua bangka nanti cucu dia tgk..”nekk..nape nenek memberokkan diri?”

“try hard dia..nnti la dia tgok balik vide0 tu rasa malu dan menyesal

“Abam askar pn ada taste la nk pilih buat bini….harga jatuh mcm ni mana maunyee..

Sumber : B0rakdaiIy

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *