Connect with us

Video

Setelah Dikecm, Akhirnya Gang Bros Panggil Semula Pasangan itu, dan Terangkan Perkara Sebenar

Published

on

Minggu lalu tular sebuah video berkenaan seorang gadis yang sanggup cur4ng terhadap teman lelakinya kerana RM20,000.

Ia menjadi bualan ramai netizen sehinggakan ada yang beranggapan video berkenaan seperti dibuat-buat.

Bros Gang TV akhirnya mengeluarkan satu video baharu untuk menerangkan kisah sebenar di sebalik video ke-4 mereka yang dikatakan telah mencapai status fenomena.

Dalam video terbaru itu, mereka akhirnya mengaku video berkenaan adalah lakonan semula berdasarkan ‘kisah benar’ yang didengari oleh pihak mereka.

Dah kena kecam, putar pulak kata semua lakonan based on true story, woii kalau lakonan org x ttp muka tu.

Pernah tgk mcm mana dkt 999 ke mana2 rancangan yg diorng buat lakonan semula based on true story.

Mana ada ttp muka. Nak kencing pun agak2 la lahanat, sah YOUTUBERS SAMPAH

SaIah satu petikan dalam video ini telah dikongsikan di ruangan Twitter dan ramai berpendapat sekiranya video ke-4 ini hanyalah rekaan lakonan semula.

Bermakna konten mereka selama ini dir4gui kesahihannya.

Bros Gang TV bermula dengan konten video bermodalkan 1su gold d1gging (kaki k1kis).

Walaupun mereka cuma mempunyai hanya 5 video, mereka telah mengumpul 337,000 pengikut di YouTube.

Dalam kenyataan mereka, mereka buat video berkenaan hanya sekadar entertainment based on true story.

Mereka turut mend4kwa netizen telah membuat andaian yang saIah terhadap video tersebut sehinggakan ada yang sanggup membuat kenyataan f4ke mewakili pihak si gadis.

Nampaknya ramai rakyat Malaysia yang telah ‘tert1pu’ dengan video ini yang mereka claim benar-benar terjadi di awalnya.

Harap selepas ini netizen akan lebih berhati-hati dalam mempercayai konten yang viral di media sosi4l.

“Kalau content mcm ni susah nak jumpak yang original. Bosan dah tengok dekat channel org putih content sama.

Nmpak sgt fake contentnya Face with tears of joy. Kalau tak blur muka boleh nampak belakon ke idak.”

“Halahh tak nice doh,, kalau btol lakonan mmg brosgang sampah doh, kedua kalau kau kluar statement mcm ni sbb nk stop org kecam, silap bro

Org lagi kecam kau,, ketiga aku x suke cara hg acah gangster,, bodoh,, dh jd cmni kecut telur.

Sape anak dajjal skrg? Nk ckp nitizen plak”

Sumber : the vocket / gstv

Video

Mab 0k Sambil Pegang Bot0l Lagi. Gara2 Tak Pvas Hatl Kena Hon Dari Belakng Trus Keluar Kereta

Published

on

By

Baru saja Menteri Pengangkutan Datuk Seri Dr Wee Ka Siong memberi pesanan jangan bawa kenderaan ketika mabvk
tapi yang terbaru ada lagi insiden pemandu mabvk seperti vide0 dibawah.

Lelaki ini bawa kereta terhoyong hayang dan tiba2 kereta terbehenti membuatkan kereta dibelakang membunyikan hon
lalu lelaki ini terus keluar kereta kerana tidak pu as hatl.

Rakaman dashcam pagi ini kes memandu kereta di bawah pengaruh alk0hol di Puchong Perdana

Gara gara tidak pu as hatl dan marh lelaki ini keluar dari kereta sambil dalam keadaan khay4l dan mengganggu pengguna lalulintas yang lain.

Namun berita gembira bila kerajaan telah menambah baikkan hukvman bagi pemandu m4buk ini.

Pesanan terbaru dari Mentri Pengankutan

“PESANAN saya, kalau nak mabvk, jangan bawa (kenderaan), kalau nak bawa (kenderaan) jangan minum (araak),” kata Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong.

Sambil memberikan gambaran hukuman berat menanti pemandu m4buk dan khayal sama ada disebabkan penggunaan d4dah mahupun alk0hol serta memandu secara melulu, antara hukuman yang dicadangkan termasuklah penggantungan lesen memandu sehingga 20 tahun.

Katanya, hukuman dicadangkan dalam pindaan Akta Pengangkutan Jalan 1987 lebih tegas dan diasingkan mengikut kesalahan sama ada memandu di bawah pengaruh alk0hol, d4dah mahupun secara melulu.

Hukvman Penj4ra mandatori

Menurutnya, pindaan membabitkan Seksyen 41 hingga 45, dengan hukumn penja ra dicadangkan sebagai mandatori.

“Seksyen 44 kalau sekarang kesalahan memandu mabvk dan d4dah, tiada perbezaan, tapi kita cadangkan supaya dibezakan hukumannya dan ia lebih berat lagi jika bawa m4ut.

penjra maksimum yang sebelum ini 10 tahun akan ditingkatkan ke 15 tahun untuk kesalahan pertama dan 20 tahun jika kesalahan berulang.

“Kadar denda juga dinaikkan daripada RM20,000 kepada RM100,000 untuk kesalahan pertama, sementara kesalahan kedua RM150,000.

“Bagi tempoh gantung lesen juga dicadang dinaikkan daripada 10 tahun kepada 20 tahun,” katanya pada sidang media di Parlimen, hari ini.

Aksi tak puas hati

Kalau macam ni la perangai tak lama nanti kena angkut la.

Sumber : hm

Continue Reading

Video

Jawapan Jujur Plajar Sek0lah Ini Dalam Temubual Buat Ramai Gelak Besar

Published

on

By

Setelah hampir 3 bulan sekolah ditutup dan pelajar diarahkan untuk belajar secara online bagi membendung penyebaran wabak Covid-19, hari ini (Rabu) sesi persekolahan telah dimulakan semula bagi pelajar-pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan awam tahun ini.

Selain ada yang seronok untuk pulang ke sekolah, ada juga yang telah terlalu selesa duduk di rumah sehingga tidak bersedia untuk memulakan persekolahan.

Salah seorang pelajar yang ditemubual pada hari pertama persekolahan telah menarik perhatian ramai dengan jawapannya yang terlalu jujur.

Dalam temubual oleh akhbar online Malaysia Gazette, pelajar lelaki bernama Muhd Fikri itu mengatakan bahawa dia telah membuat persiapan sekolah seminggu sebelum persekolahan bermula.

Ditanya tentang apa persiapan yang dibuat, pelajar tersebut menjawab persiapan mencari baju sekolah kerana sekolah lama ditutup sehingga sudah tidak jumpa baju sekolah.

Apabila ditanya pula apakah yang dilakukannya sepanjang 3 bulan, pelajar tersebut dengan selamba menjawab dia banyak menonton drama Korea dan tidur, membuat ramai geli hati.

Pelajar itu juga berkata sukar untuk belajar secara online di rumah berbanding sekolah kerana sambungan internet yang tidak lancar.

Temubual yang diberikan pelajar itu membuat ramai gelak besar kerana jawapannya yang terlalu jujur dan spontan.

Malah ada juga yang mempersoalkan bagaimana dia boleh menonton drama Korea jika sambungan internetnya tersekat-sekat.

Hahaha.. Macam- macam ragam ye.

Sumber: HCL

Continue Reading

Video

Akhirnya Joseph Prakash Ingin Berdamai Dan Focus Kepada Kerja Amal

Published

on

By

JOSEPH PRAKASH INGIN BERDAMAI DAN FOCUS KEPADA KERJA AMAL

Joseph prakash mahu berdamai dan focus kepada kerja amal sahaja sebab sebelum ini joseph prakash terbabit dalam persengketaan dengan jebat derhaka

dan terbaru adalah long tiger, tetapi joseph prakash berpendapat bahawa keegoan itu hanya meruntuhkan dan tidak membuahkan hasil yang baik, tetapi berdamai itu lebih baik, terima kasih

..

Antara reaksi netizen

Betul betul jangan sekedar cakap saja,,,,kita kena bukti kan,,,,jangan le cakap pasal orang saja,,,,sendiri juga mahu berubah,,,,sebab kita rakyat malaysia,,,tidak kira apa bangsa atau pun agama,,,,jangan jadi macam pendatang asing yang mengaku mereka itu warga negara,,,tetapi pecah temberang,,,,maka kita rakyat malaysia jadi lah rakyat malaysia yang bersatu padu,,,,jangan lah tunjuk keangkuhan kita kepada sesiapa,,,,kerana ia mungkin boleh menghancur kan diri kita sendiri,,,fikir fikir kan lah.

🤣🤣 Joseph sudah goyang…kes subahat dgn 🐅…mau kwn dgn jebat pulakkkk..

Kalau bro joseph dpt buat post video duduk makan bermaafan dan ketawa bersama jebat derhaka confirm longhinya koyak bisu..hahaha. .Steady bro joseph..

Semua nye ada hikmah setelah tiger dijatuhkan…

Akan jadi kawan rapat diorag ni nt

Sumber : boss sedang haus

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan semua. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Terima Kasih!

Continue Reading

Trending

error: Content is protected !!