Connect with us

Hiburan

Sempat Suruh Istri Simpan Gitar Sebagai Kenangan, Bekas Peserta Kilauan Emas MeninggI Dnia

Published

on

Wan Mohd Hasbi Wan Jaafar, 45, yang juga bekas peserta Kilauan Emas 5, meninggI dnia di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), Alor Setar, 8.30 malam ini akibat msalah paru-paru.

Isterinya, Norhayati Saad, 45, berkata, suaminya yang lebih dikenali sebagai Hasbi tidak mengalami msalah kesihatan sebelum ini sehinggalah merasa tidak sihat lima hari lalu.

” Petang tadi dia mengadu penat, saya bawa dia ke HSB dan dia terus dir4wat di z0n m3rah… Doktor beritahu paru-parunya sudah ros4k.

” Semasa dia menghembvskan n4fas terakh1r tadi saya ada di sisinya, dia pergi dengan tenang,” katanya ketika dihubungi sebentar malam ini.

Norhayati yang mendirikan rumah tangga bersama Hasbi 10 tahun lalu berkata, dia masih terkejut dengan pemergian Allahyarham berikutan suaminya itu seorang yang sentiasa ceria dan suka berjenaka.

Katanya, arwh sebelum ini menyara keluarga dengan menjadi penyanyi tetap di Keriang Hill, Alor Setar.

” Sebenarnya pagi tadi kami baru tiba dari kampung saya di Serada, Kuala Terengganu, selalunya dia pergi ke mana-mana pun akan bawa gitar bersama tapi malam ini arwh tinggalkan gitar di rumah orang tua saya.

” Arwh cakap ambil dan simpan gitar ini untuk kenangan saya, saya ingatkan dia hanya melawak tapi tak sangka dia betul-betul tinggalkan gitar itu di sana,” katanya yang tinggal di Kampung Berjaya, Alor Setar.

Norhayati berkata, jnazah Allahyarham akan dikebvmikan pagi esok namun belum dapat dipastikan lokasi tanah perkvburan.

Hasbi, kanan.

Tersingkir di separuh akhir Kilauan Emas 5

Untuk rekod, Hasbi gagal mara ke pusingan akhir ketika menyertai Kilauan Emas 5 apabila tersingkir pada pusingan separuh akhir.

Sebelum menyertai Kilauan Emas 5, Hasbi pernah menjadi penyanyi Kumpulan Storm. Beliau dilahirkan di Alor Setar Kedah dan mempunyai dua orang anak.

Peserta Kilauan Emas musim 5 iaitu Hasbi mempunyai band tersendiri yang diberi nama Labu Labi dan Naga Bara.

Selain bermain muzik, Hasbi juga mendapat jemputan sebagai DJ di majlis-majlis perkahwinan. Ramai memuji Hasbi sebagai seorang yang mudah mesra dan ceria.

Hasbi juga merupakan bekas vokalist kumpulan Storm suatu ketika dahulu. Rasanya, orang lama-lama kenal kot kumpulan Storm ni.

Sumber : asiakini

Antaranya lagi

Terkejut Lihat Keadaan To’ki Depan-Depan. CEO MAIWP Janji Selain Rumah, Ini Bantuan Bakal To’ki Terima

Sejak beberapa hari lalu kisah hidup penyanyi era 1990-an, To’ki yang tinggal di sebuah pondok di pinggir hutan hangat diperkatakan netizen.

Sejak itu juga orang ramai mula mempersoalkan di mana pihak atau individu yang berkenaan yang sepatutnya tampil membantu penyanyi yang pernah meniti zaman kegemilangan suatu ketika dahulu.

Mendengar kisah hidup To’ki yang mengejutkan itu, Pusat Pungutan Zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (PPZ-MAIWP) telah tampil menghulurkan bantuan.

Ketua Pegawai Eksekutif, PPZ-MAIWP, Ahmad Shukri Yusoff memberitahu, To’ki, 53, dan isterinya, Sharifah Fairuz Syed Yusof, 48, akan mendapat rumah baharu.

Berkunjung ke pondok To’ki di Batu 12, Gombak, kelmarin, Ahmad Shukri berkata, isteri penyanyi itu ditimpa kemalangan yang mengakibatkan tulang pinggulnya patah, baru-baru ini.

” To’ki dan isterinya perlu kediaman yang sesuai untuk meneruskan kelangsungan hidup.

” Ketika saya berkunjung, tidak sangka, keadaan tempat tinggal mereka agak ‘parah’. Malah, boleh dikatakan agak kritikal.

” Kami bertanya apa keperluan yang dimahukan, namun, To’ki bukanlah suka meminta-minta,” katanya kepada BH Online.

Pada zaman kegemilangan, To’ki atau nama sebenar, Mohd Zaki Mansur, 53, mengungguli carta dengan rangkaian lagu popular seperti Biasan, Seni Berzaman dan Naluri Cinta dendangan bersama Rohana Jalil.

Lagu Seni Berzaman meraih trofi juara kategori Irama Malaysia pada Anugerah Juara Lagu (AJL) Ke-8 pada 1993.

Ini punca To’ki berat hati nak pindah

Ahmad Shukri berkata, To’ki berat hati untuk berpindah kerana pondok itu menjadi tempat mencari ilham dan inspirasi dalam berkarya.

” Pasukan saya akan mencari rumah berdekatan agar To’ki boleh kembali ke pondok pada bila-bila masa untuk berkarya,” katanya yang memberi tempoh seminggu bagi mendapatkan rumah baharu untuk To’ki.

Ahmad Shukri berkata, pihaknya akan menyediakan kelengkapan seperti peti sejuk, meja makan dan mesin basuh bagi kegunaan pasangan itu.

Bagi memudahkan To’ki untuk berulang-alik ke pondoknya, pihaknya membantu membiayai kos baik pulih kereta To’ki.

” Kereta To’ki tersadai di bengkel kerana tidak ada wang untuk membayar kos pembaikan.

” Kami berjanji untuk membiayai kos itu bagi memudahkan beliau bergerak,” katanya.

Ahmad Shukri berkata, pihaknya juga menghadiahkan komputer riba kepada isteri To’ki yang aktif dalam bidang penulisan kreatif.

” Melihat keadaan isteri To’ki yang ditimpa kemalangan, kami akan hadiahkan tongkat dan kerusi roda buatnya,” katanya.

Hiburan

Sah Kena Crai TaIak Tiga Dengan Pelakon Amar Asyraf, Ini Luahan Dan Permintaan Vivy Jeffry

Published

on

By

Terkini, pengesahan lafaz crai taIak tiga terhadap isteri kedua pelakon Amar Asyraf iaitu Vivy Jeffry masih berlangsung di Mhkamah Syariah Kuala Lumpur.

Vivy ketika dihubungi berkata, pelakon itu memberikan kerjasama yang baik dalam usaha menyelesaikan konflik rumah tangga mereka.

” Sejak dicraikan dengan taIak tiga pada 4 November tahun lalu, proses pengesahan di mhkamah masih berlangsung sehingga hari ini.

” Saya berterima kasih kepada Amar kerana dia memberikan kerjasama yang baik untuk selesaikan masalah ini.

” Sebenarnya, ada beberapa dokumen yang tidak lengkap dan menyebabkan mhkamah tidak dapat memberikan keputusan rasmi berhubung percraian kami,” katanya.

Menurut Vivy, dia berharap proses percraian mereka dapat dilesaikan secepat mungkin supaya dia boleh teruskan kehidupan seperti biasa.

Harap Amar datang jenguk anak

” Tiada apa yang saya harapkan sekarang ini, selain berdoa supaya proses percraian dapat diselesaikan dengan cepat supaya saya boleh teruskan kehidupan dengan anak seperti biasa.

” Namun, saya harap Amar sesekali datanglah jenguk anak atau bertanya khabar pun sudah memadai.

” Insha-Allah saya akan besarkan anak dengan sebaik mungkin dan berikan kasih sayang sepenuhnya,” katanya..

Terdahulu, Vivy mendedahkan sudah berkahwin dengan pelakon itu beberapa tahun lalu.

Gambar- Amar bersama isteri pertama Arna Salleh.

Rahsia perkahwinan mereka akhirnya terbongkar menerusi pendedahan wanita bernama Ellika Azman yang didakwa hampir berkahwin dengan Amar, namun rancangan itu gagal selepas mengetahui pelakon berkenaan mempunyai seorang lagi isteri dan anak hasil perkahwinan kedua.

Susulan daripada pendedahan Ellika itu, Vivi Jeffry akhirnya tampil membuka mulut pada Oktober tahun lalu,dan mengaku sudah berkahwin dengan aktor itu beberapa tahun lalu.

Vivi berkata dia menyimpan rahsia itu demi menjaga nama baik Amar selain sedar dengan statusnya sebagai isteri kedua.

” Ya, memang betul saya adalah isteri kedua Amar dan kami juga mempunyai seorang anak lelaki. Selama ini saya simpan tapi benda ini terbongkar juga.

” Apa yang didedahkan wanita sebelum ini semuanya betul. Sebenarnya saya sudah bersedia dengan apa yang akan berlaku selepas ini dan reda dengan perjalanan hidup saya yang disusun Allah.

” Ibu saya selalu cakap, kita jangan buka aiib suami walaupun dalam keadaan marah macam mana pun sebab satu hari nanti mesti akan terbongkar sendiri,” katanya.

Tambah Vivy, isteri pertama Amar tahu mengenai perkahwinan mereka tapi masing-masing tidak pernah berjumpa dan hanya berhubung menerusi telefon sahaja

Sumber : asiakini

Continue Reading

Hiburan

Dia Pun Pernah Cakap Aku Gugurkan Anak Dia. Kali Ini Giliran Kecik Dedah Siapa Sebenarnya Fara Salleh

Published

on

By

Bekas vokalis Hyperact, Kecik, mendedahkan mengenai Fara Salleh wanita yang dikaitkan dengan pelawak dan penyampai radio Shuk Sahar.

Kecik menerusi laman sosial Twitternya mendakwa, Fara Salleh merupakan bekas teman wanitanya dan pernah tinggal sebumbung.

Menerusi bebenang di Twitter, Kecik berkata wanita tersebut juga pernah mendakwa haamil anak mereka dan menggugurkan bayi tersebut.

“Time November ke Disember tu aku shooting kat Perlis. Dia kat KL, dia selalu kecoh-kecoh suruh balik bla bla…

“Pastu contact mak ayah aku cakap dia gugur anak aku. Siap bagi gambar dekat kakak aku, gambar jaanin dari google,” tulis kecik lagi.

Tambah Kecik lagi, awal perkenalannya dengan Fara wanita tersebut mengajaknya tinggal sebumbung dan sempat tinggal bersama selama setahun.

“Memang salah aku stay berdua dengan dia tapi jahil time tu kan…Aku stay dalam masa setahun, tiga kali pindah.

“First aku stay kondo Banjaria Court dengan budak-budak Hyperact. Pastu aku kenal dia…Dia ajak stay sekali. So aku pun ok ajee…Bak kata orang rezeki gais…hahaha!

“Ya Allah jahilnya aku time tu…Aku stay kat Manjalara dengan dia. Alhamdulillah bahagia awalnya.. 5,6 bulan lepas tu dia kena buang kerja, pastu bermulalah sesi jadi ketua keluarga cenggitu,” dakwa Kecik.

Menurut Kecik lagi Fara Salleh lah yang menyebabkan dia disumbat ke dalam lokap atas tuduhan memuukul dan sebelum itu wanita tersebut bertindak menabur fitnaah tentang dirinya kepada anggota Hyperact.

Dakwanya lagi, Shuk dan isteri pernah meminta bantuan darinya selepas diganggu Fara Salleh.

Malah Fara Salleh juga pernah membuat laporan polis mendakwa dirinya dipuukul Shuk.

Terdahulu, beberapa pengguna laman sosial Twitter tampil membuat dakwaan Shuk Sahar bermain kayu tiga.

Lebih mengaibkan Shuk turut dituduh menghaamilkan Fara Salleh, sama seperti yang pernah dilalui Kecik.

Antaranya lagi

Cucu Tun Mahathir sifatkan penyokong Najib sebagai badut, bodoh

Cucu kepada bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan para penyokong Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak sebagai bodoh.

Melia Serena Mukhriz berkata demikian sebagai maklumbalas terhadap ribuan penyokong Najib yang berkumpul di perkarangan Mahkamah Jalan Duta hari ini untuk bersolidariti kepada bekas perdana menteri itu.

“Semua orang yang menjerit “bosku!” di di Mahkamah Tinggi hari ini adalah kumpulan badut. Bagaimana anda boleh menyokong lelaki yang bertanggungjawab dalam kes kleptokrasi terbesar di dunia? Bodoh,” katanya sebentar tadi.

Mereka lengkap memakai baju biru dan merah tertulis “bossku” sambil melaungkan “hidup bossku” dan “kita sayang bossku”.

Difahamkan, penyokong yang hadir terdiri daripada akar umbi Barisan Nasional (BN), Umno, MIC dan MCA yang mula berkumpul sejak jam 5 pagi.

Antara pemimpin yang hadir Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi, Timbalan Presiden Umno Mohamad Hasan, ahli Parlimen Pontian Ahmad Maslan, bekas Menteri Besar Terengganu Ahmad Razif Abdul Rahman, dan Ketua Pemuda Umno Asyraf Wajdi Dusuki.

Sementara itu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini memutuskan Najib didapati bersaalah atas tujuh pertuduuhan saalah guna kuasa, pecaah amanah dan pengubahan wang haaram membabitkan dana bernilai RM42 juta milik SRC International Sdn Bhd (SRC).

Keputusan itu dibacakan oleh hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali yang menyifatkan pihak pendakwaan berjaya mewujudkan kes ke atas Najib melebihi keraguan yang munasabah.

“Kesimpulannya, dalam penghakiman saya, setelah mempertimbangkan semua bukti yang dikemukakan di mahkamah ini.

“Saya dapati pihak pembelaan tidak berjaya membantah anggapan mengenai keseimbangan kemungkinan atau menimbulkan keraguan munasabah terhadap tuduuhan,” katanya.

Najib didapati bersaalah di bawah Seeksyen 23 (1) Akta Suruhanjaya Pencegahan Raasuah Malaysia (SPRM).

Sumber : w0wberita

Continue Reading

Hiburan

“Buang Je Suami Samp4h” – Sharifah Amani

Published

on

By

Pelakon terkenal Sharifah Amani seolah-olah ‘memerrli’ seorang peniaga atas talian secara berseloroh kerana meletakkan komen tentang perniagaannya pada entri ucapan hari lahir Sharifah Amani buat adiknya Sharifah Aleysha.

Entri yang lebih bersifat penghargaan buat adiknya yang sentiasa berkorb4n untuk orang lain di dalam keluarga itu menyentuh hati ramai yang membacanya.

“Gilla actually adventures kita. Bila bukak balik gambar time sh00ting my short films ada je awak. Kejap jadi assistant, kejap jadi art department, kejap jadi focus puller, kejap jadi producer. Sebelum orang lain percaya kebolehan Ani, awak dah percaya dulu.

“It’s was accurate to call you our Pride because that’s how you mak3s us feel everyday, proud. Only the best doas for you my love. Ani will be there for you come what may. InsyaAllah. We love you sooooo much Sha. I hope we get to make you proud too,” tulis Nani sempena hari lahir Leysha.

Namun entri yang penuh dengan kasih sayang itu ‘dicemarkan’ dengan peniaga online yang menjual barangan bukan-bukan, menyebabkan Sharifah Amani menjawap komen tersebut.

Ramai netizen yang nyata terhibur dengan komen yang dibuat oleh Sharifah Amani kerana menganggap peniaga online tidak menghorm4ti entri yang sangat personal pada seseorang penghibur.

Sharifah Amani merupakan seorang pelakon yang banyak berjuang untuk industri seni tanah air.

Sumber : GEM PAK

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Continue Reading

Trending

error: Content is protected !!