Hiburan

“Saya dah tegur” Nak istri bertudung kerana AIIah, Ariz RamIi tak paksa istri pakai tudung

Menerima pelbagai komen daripada netizen mengenai aurat isteri, penyanyi rap sensasi, Ariz Ramli memberitahu bahawa dia tidak akan mem4ksa Farra untuk bertudung sekiranya isterinya belum bersedia lagi.

Saya dah tegur

Menurut Ariz, rata-rata netizen mula bertanya soalan bila Farra hendak memakai tudung. Sebagai suami, Ariz sudah menegur isterinya mengenai hal tersebut.

Cuma, dia tidak mahu mem4ksa Farra untuk melakukan sesuatu perkara tanpa kerelaan hatinya sendiri.

Ini kerana, Ariz merasakan dirinya juga tidak sempurna dan banyak kekurangan yang perlu diperbaiki.

Saya tak nak dia berubah sebab saya, netizen mahupun sesiapa sahaja. Saya nak dia berubah kerana Allah.

Ini perjalanan yang sangat sukar buatnya apatah lagi selepas menjadi isteri saya. Dia menjadi perhatian ramai.

InsyaAllah, saya harap dan yakin dia akan berubah suatu masa nanti.

Tambah Ariz, sejak belakangan ini dia banyak bercerita dan memberi contoh kepada isterinya mengenai penghijarahan rakan selebriti tatkala mereka berbual bersama.

Antara selebriti yang dijadikan contoh untuk pembakar semangat ialah Zizi Kirana, Fazura dan Izara.

Di akhir posting, Ariz menghargai segala nasihat dan teguran yang diberikan oleh netizen. Ujar Ariz, dia akan cuba yang terbaik untuk menjadi seorang suami dan ayah.

Komen dari netizen

“bagus lah daddy cap nie baru sesuai dengan image tiger of al quds…terbaik daddy…

“Pakai tudung tak penting, yang penting menutup aurat dgn sempurna..ramai perempuan Melayu islam salah faham,.kalau dorang betul2 faham bab menutup aurat ni, takde la wujud bertudung tapi seluar ketat, bertudung tapi dada still timbul..ko guna la apa pun, janji menutup aurat dgn sempurna..

“Jaga bini masing2 sudah lah weiii.. Dok jaga aurat bini org buat ape.. Adoii

“x paksa isteri pakai tudung…tp suami patut kena bertegas..
kalo laki aku la x pakai tudung dia x bawa p memana tinggei jer

Sumber : Ariz Ramli / 0hbulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *