Hiburan

“SaIah job titIe tu..PerIi Pr0duksi MeI0di Ke?” K0men AwaI Ashaari Di lnsta Cetvs Tanda Tanya

Baru baru ini menerusi Instagram, pihak Melodi TV3 ada memuatnaik satu pengiklanan berkenaan jawatan kosong di dalam program tersebut. Posting tersebut mendapat reaksi daripada Awal Ashaari.

Mencari Wartawan Penyiaran

Dalam perkongsian tersebut, pihak Melodi TV3 memuat naik pengiklanan mengenai perncarian wartawan penyiaran yang akan bermula pada January 2022.

Kami mencari Wartawan Penyiaran bermula January 2022, Boleh emailkan resume teammeloditv3@gmail.com

Mendapat Reaksi Awal Ashaari

Perkongsian tersebut telah mendapat reaksi daripada Awal Ashaari. Awal seolah olah memerli dan menerangkan kepada umum mengenai tugas sebenar jawatan yang diiklankan itu.

Salah job title tu. Lebih tepat kalau “Kami mencari Wartawan Penyiaran AKA Wartawan lokasi AKA Floor Manager AKA Script writer host AKA driver, AKA cameraman AKA editor AKA switcher” baru betul…

Pihak Melodi TV3 Memadam Posting Tersebut

Tidak lama kemudian, pihak Melodi TV3 telah memadam posting tersebut dan memuat naik satu posting baru berkenaan pengiklanan jawatan tersebut. Posting terbaharu tersebut mendapat reaksi netizen dan ada yang mempersoalkan posting terbaru tersebut.

Admin mel0ditv3 ni, memang keje dia post delete pastu post balik ye?

Sebagai info, sekarang ini Nabila Huda telah menggantikan Awal Ashaari dan Janna Nick selepas kontrak kedua-dua pengacara itu ditamatkan lebih awal berikutan pihak Media Prima melakukan rombakan penyiaran pada Ogos 2021.

Antara kemon dari netizen

Antara komen dari netizen

“Kat mna2 pun sama. Pegawai2 atasan gaji puluhan ribuan ringgit, yg pekerja2 bwhn gaji bwh rm2000 tp bt keje drp A to Z

“Kerja swasta kan.. camni lah.. nama title kerja kerani, aka sales officer, aka customer service, aka driver, aka messanger, aka PA boss, aka marketing officer, aka aka aka selagi boleh…. Ehehehe

“Apa dia cakap, sama je dekat mana mana tempat kerja. Gaji dan jawatan khas untuk kerani, tapi kerja, merangkap keseluruhan

“Ok…lpas ni wartawan melodi boleh terjah pihak melodi utk dptkn crita sbenar….harap2 kluar la brita ni dkt melodi ahad ni…

“Sabarlah awal.. Lumrah kerja swasta mmg begitu, kami ni yg kerja swasta mmg sentiasa beriingatt lah langit tak selalu cerah,, awak tu sekurangnya artis, sekali bayar gaji, dapat mahal terus, boleh menyimpan

Sumber : mu rai

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *