Connect with us

Dunia

“Penrbangan yang terakhir” Pramvgari Dir0gol & Dibunvh 11 Lelaki di Malm Tahvn Barv

Published

on

Kematlan seorang pramvgari Philippines Airl ines, Christine Ange lica Dacera, 23 tahun, telah mendapat perhatian dvnia apabila dia dijumpai matl di dalam sebuah tab mandi di sebuah hotel di Filipina.

Memetik lap0ran Daily Star. ma ngsa sebelum itu bersama kawan-kawannya bagi menyambut tahun baru 2021.

Walau bagaimanapun, momen-momen yang menggembirakan itu bertukar tragedl buat man gsa.

P0lis telah memfailkan pertvduhan mer0gol dan membvnuh terhadap 11 lelaki selepas maya t pramvgari itu ditemui dalam sebuah bilik hotel di bandar Makati, FiIipina.

Chris tine ditemui tidak sedarkan diri di dalam tab mandi di bilik hotel yang menjadi tempat dia bersama dengan rakan-rakan menyambut ambang Tahun Baru 2021.

Man gsa kemudian dibawa oleh tiga rakannya dengan bantuan kakitangan hotel ke h0spital berdekatan dan pemeriksaan mendapati Chris tine telah meninggaI dvnia.

Ketua P0lis Bandar Makati, Kolonel Harold Depositar, men ahan 11 lelaki yang merupakan individu terakhir bersama dengan Chris tine pada waktu kejadlan.

P0lis kini sedang menunggu hasil lap0ran bedah siasatan dan toksikologi untuk menentukan tindakan selanjutnya terhadap 11 sa spek terbabit.

Tiga daripada 11 sa spek itu merupakan rakan Chris tine, manakala bakinya adalah individu yang tidak dikenali oleh ma ngsa dan merupakan kawan kepada tiga rakan Chris tine.

Kesemua sas pek didakwa atas pertudvhan mer0gol berikutan penemuan kesan k0yakan dan spe rma di bahagian kemalvan man gsa. Selain itu, kesan lebam dan cakaran turut ditemui pada badan man gsa.

28 Disember 2020, man gsa ada memuat naik gambar terakhir yang menunjukkan dirinya memakai sut PPE dan bersandar di pintu pesawat.

“Penerbangan yang terakhir untuk tahun ini.”

Menerusi laporan The Sun,seorang s4ksi yang dikenali sebagai Galida, menceritakan dia sempat melihat Chris tine yang masih tidur dalam bilik mandi dan dia ketika itu sempat ‘menyelimuti’ Chris tine sebelum tidur semula.

Namun, selang beberapa jam, Chris tine dilihat tidak lagi sedarkan diri ditambah pula keadaan badannya yang sudah mula memblru.

Pihak pplis mempercayai ma ngsa telah diro0gol secara bergilir-gilir dan k3s tersebut diklasifikasikan sebagai k3s r0gol.

Tidak berakhir di situ, pihak p0lis turut menjumpai beberapa barangan terlarang di hotel tersebut.

Kini, kes tersebut telah diklasifikasi sebagai kes r0gol. Terbaru, lap0r News Info, kes tersebut telah ‘ditutup’ berikutan pihak p0lis sudah berjaya mengenal pasti sas pek yang terlibat dalam tragedi itu.

“K3s ini dianggap selesai berikutan sa spek telah berjaya dikenal pasti dan tlndakan selanjutnya bakal diambil.”

Sumber : yoy

Dunia

Vide0 : ”Apa Ke B0d0h Bazir Susu Ank Demi C0ntent?” Wanita Ini Terok Dikec4m Netzen

Published

on

By

Sekarang kita sekali lagi terpaksa menghabiskan waktu di rumah jer berikutan pelaksanaan PKP 2.0.

Ini juga membuatkan ramai yang banyak menggunakan media sosial untuk kongsikan apa sahaja yang mereka lakukan di rumah, tapi berpada-padalah dalam berkongsi.

Ohmedia maksudkan tentang satu video yang dikongsikan oleh Kool FM di Twitter rasmi mereka yang menunjukkan seorang isteri yang cuba menunjukkan perangai suaminya di rumah.

Bagaimanapun, niatnya untuk menunjukkan situasi itu tidak dapat diterima netizen yang melihat dia seperti hanya ingin menunjukkan kemewahan hidupnya.

Apa ke bod*h bazir susu anak demi content? – Netizen.

Ditambah pula pada awal video, wanita terbabit telah sengaja tumpahkan susu bayi atas meja yang dilihat sangat membazir lagi-lagi pada waktu sukar ini ramai yang tidak mampu membeli susu anak.

Rata-rata netizen tak setuju perangai atau aib suami diceritakan kepada umum seperti ini.

Sebagai pengajaran kalau bosan duduk dekat rumah dan rasa nak berkongsi, lakukanlah sesuatu yang berfaedah yang mampu memberi manfaat kepada yang menonton.

Sumber : Kool FM / OhMedia

Continue Reading

Dunia

Baru Nak Minum Tetiba ”Cawan Meletvp Macam B0m Mercvn,” Terselamt Terkena Santav Paling ‘P0wer’

Published

on

By

Santau bukannya perkara baru dan sudah lama diperkatakan. Ianya merupakan sejenis sihir iaitu racun yang diberi kepada mangsa melalui zahir atau melalui angin dengan pemujaan syaitan atau jin. Tujuannya adalah supaya mangsa mend3rita dengan perlahan-lahan dan berakhir dengan kem4tian.

Meskipun kita sudah berada di zaman moden, namun amalan terkvtuk ini masih digunakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab bagi melunaskan niat j4hat mereka dengan cara halus.

Seperti perkongsian yang tular di media sosial mengenai santau yang dihantar melalui makanan dan minuman di sebuah kedai makan ini. Cawan yang digunakan oleh pelanggan tersebut pecah berderai serta merta setelah mengamalkan doa pelindung.

Allah Selamatkan Dari Terkena Santau Pagi Ini

Menurut sumber, air yang berada di dalam cawan yang meletup itu hanyalah teh suam dan bukannya air panas. Setelah disiasat, rupa-rupanya ia adalah kes santau yang dihantar kerana dengki.

bukannya air panas. Setelah disiasat, rupa-rupanya ia adalah kes santau yang dihantar kerana dengki.

Ramai yang sebelum ini terkena santau makanan melalui kedai-kedai yang meletak santau pelaris untuk menarik kunjungan pelanggan.

Untuk mengelakkannya, anda boleh membaca doa ini dan mengikuti beberapa langkah berjaga-jaga seperti yang tertera di bawah.

Langkah berjaga-jaga :

Jika terjumpa ayat ini di kedai, sila segera keluar 

Rata-rata netizen turut berkongsi pengalaman sama berdepan dengan kes santau di kedai makan. Moga semua dilindungkan dari niat jahat manusia.

”Mak aku pernah kena..”

”Tiga kali cawan pernah meletup tapi selamat tak kena muka..”

”Kakak pernah kena pengasih dengan pekerja kedai..”

Kedai makan selalu jadi mangsa ‘pelepas’ santau

Sumber : Twitter @TweetIslamik

Apa Pendapat Anda?

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Continue Reading

Dunia

Vide0 : Kerap DlHlNA & Dikvtvk, Akhlrnya WANlTA ini Melakukn Perkara Mengejvtkn ini Semasa LlVE

Published

on

By

Tidak dinafikan, setiap wanita sudah pastinya mengimpikan wajah yang cantik.

Dengan paras rupa menawan, secara tidak langsung akan menambah keyakinan diri seseorang untuk tampil di khalayak ramai.

Bagaimanapun, malang buat seorang wanita ini apabila menjadi mangsa buli dan teguran netizen yang disifatkan agak biadab.

Menerusi tangkapan skrin dikongsi Hadyna_ di laman Twitter.

Wanita tersebut menerima kecaman di ruangan komen sewaktu membuat ‘Live’ solekan di akaun TikTok.

This akak already said in her live yang dia tak kesah pun org kecam dia tpi for real lah.

Siapa je yg tak ambil hati dgn kata2 buruk mcm tu?

Meskipun kecaman yang diberikan itu agak keterluan.

Namun, wanita itu tetap meneruskan ‘Live’ tersebut tanpa menghiraukan sebarang komen yang mampu menjatuhkan semangat dirinya.

Malah, terdapat juga netizen menuduh dia mempunyai masalah mental.

Ini apabila wanita itu mula berang dengan kata-kata yang menyakitkan hati daripada warganet.

Namun, seorang individu tampil memohon maaf kerana dipercayai adiknya turut memberi komen yang agak biadab terhadap wanita berkenaan.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Kerap DlHlNA & Dikvtuk, Akhirnya WANlTA ini Melakukan Perkara Mengejutkan ini Semasa Live

Meninjau ke ruangan komen di Twitter, wanita tersebut menyatakan dirinya sudahpun memaafkan orang-orang yang melontarkan komen negatif mengenai dirinya.

Tambahnya lagi, meskipun sering terasa dan sakit hati namun dia tidak pernah menyimpan di dalam hatinya.

Tabah Hadapi Cacian Semasa Live

Rata-rata netizen juga memberi kata-kata semangat dan memuji wanita itu memiliki kecantikan tersendiri yang harus dibanggakan.

Saya dah maafkan

Kerap DlHlNA & Dikvtuk, Akhirnya WANlTA ini Melakukan Perkara Mengejutkan ini Semasa Live

Hati akak mulia dan baik

 

Jangan percaya mulut orang

 

‘Stay strong’!

Kerap DlHlNA & Dikvtuk, Akhirnya WANlTA ini Melakukan Perkara Mengejutkan ini Semasa Live

Budaya menghina fizikal orang lain perlu dihentikan.

Nilai budi pekerti juga harus diterapkan apabila berkomunikasi dalam media sosial walaupun tidak mengenali antara satu sama lain.

Tonton Video:

Sumber: Twitter Hadyna_

Continue Reading

Trending