Hiburan

“Nama JibriI seIalu merragam…” Ank keempat ssyik menangls, AeriI ZafreI dan Wawa ZainaI tukar nama

Pada Disember tahun lalu, pasangan selebriti, Aeril Zafrel dan Wawa Zainal telah menimang cahaya mata keempat dan memilih nama Jibril Ibtisam buat bayi lelaki mereka.

Aeril yang bagi nama Jibril

Namun, nama Jibril Ibtisam tidak berkekalan lama. Ketika ditemui OhBulan!, Wawa, 31, menyatakan mereka telah memilih Muhammad Fahri sebagai nama baru untuk putera bongsu.

Menurut Wawa atau nama sebenarnya Nur Hawa Zainal Abidin, anak lelakinya itu asyik meragam dan menangls selepas menuruti pilihan Aeril, 34.

Nama anak pertama dan kedua, Aeril yang pilih tapi kedua-duanya asyik nangls. Yang ketiga saya namakan, okey pula anak tu.

Anak keempat ini, Aeril namakan tapi meragam juga. Bayi asyik menangls ja, sampai dua jam. Orang panggil bayi kolik.
Pasangan sama cantik ini ditemui ketika majlis Wawa Royal Majestic Appreciation Gala Night yang diadakan di Tenera Hotel, Bangi, pada malam Sabtu.

Dalam majlis yang meraikan stokis dan ejen jualan Wawa Cosmetics itu, turut dilancarkan siri mandian baharu yang terdiri daripada gel mandian dan scrub pencerah. Produk terbabit dikeluarkan dalam dua varian iaitu Japanese Rose dan Cherry Blossom.

Buat akikah lagi sekali

Disebabkan itu, pemilik nama Suhairil Sunari terus menukar nama dan melakukan ibadat akikah buat kali kedua.

Majlis akikah yang pertama telah diadakan di kediaman mereka iaitu dua minggu selepas Wawa bersalin.

Saya cakap; asal sayang (panggilan Aeril) bagi nama ja mesti jadi macam ini. Terus Aeril merajuk tak nak cakap dengan saya, ada la sehari.

Tiba-tiba, saya dapat notifikasi daripada pusat akikah mengatakan Muhammad Fahri dah selamat diakikahkan.

Kiranya, dua kali kami buat akikah untuk anak keempat ini. Aeril betul-betul ambil serius, dia terus tukar nama.
Terdahulu, Wawa selamat melahirkan anak keempat seminggu lebih awal iaitu pada 30 November lalu.

Aeril dan Wawa mendirikan rumah tangga pada 2013 sudah dikurniakan tiga cahaya mata sebelum ini iaitu Ahmad Fakhruddin Attar, 8, Hayla Maghfiratul Adzkiyaa, 6, dan Ayya Soffya, kini berusia dua tahun.

Terdahulu, Gara-gara mengamalkan diet untuk menurunkan berat badan, pelakon Wawa Zainal terpksa dimasukkan ke hospital kelmarin selepas diserng gastrlk yang teruk.

Wawa atau nama lengkapnya Nur Hawa Zainal Abidin, 30, ketika dihubungi Kosmo Online berkata, dia dimasukkan ke hospital kelmarin selepas mengalami saklt perut yangTeruk kerana gastrlk sehingga menyebabkan ususnyaLuka.

“Saya dah dibenarkan pulang semalam. Kena tahanWad satu malam sahaja. Sebenarnya saya sudah mengalami saklt perut sejak empat hari lalu. Saya dah makan macam-macam ubat tapi ‘tk jalan’ (sembuh).

“Bila saklt perut jadi semakinTeruk, saya dibawa ke hospital dan berjumpa dengan pakar Gastr0enter0l0gi untuk masukkan kamera dalamPerut. Jadi dapat tahu gastrlk saya dah lvka,” ujarnya.

Kata isteri kepada pelakon Aeril Zafrel itu lagi, selepas mengetahui punca dia mengalami sakltPerut yang tervk itu, doktor memberikan ubat yang sesuai untuk mengurangkan rasa saklt.

“Alhamdulillah lepas doktor beri ubat yang sesuai, sekarang dah okey sikit,” katanya.

Disoal tentang punca dia mengalami gastrlk tersebut, Wawa berkata, dia terlalu slbuk menguruskan bayinya yang masih kecil sehingga tldak makan selain atas faktor untuk menguruskan badan.

Saya jaga bayi. Jadi kalau malam selalu lapar. Tapi saya tak makan sebab nak turunkan berat badan. Tk mahu makan banyak sebenarnya.

“Lagi pun saya pernah alami gastrilk tapi tldak seteruk seperti sekarang. Sehinggalah saya mengalami saklt perut yang teruk selama beberapa hari sebab ususLuka,” katanya.

Tambah pelakon drama Sejadah Untuk Dia itu, ketika kejadian suaminya tidak ada di rumah kerana menjalani penggambaran di Johor.

“Nasib baik dekat rumah ada pembantu dan juga keluarga. Mereka yang bawa saya ke hospital. Jgnlah risau sebab saya okey sekarang.

“Selepas ini saya akan jaga kesihatan dan makan dengan kerap. Tkut juga gastrlk datang balik,” katanya.

Tambah Wawa, dia terfikir untuk menurunkan berat badan walaupun ketika dalam pantang kerana mahu cuba mendapatkan berat badan asalnya.

“Sebelum mengandung berat saya 45 kilogram (kg). Ketika hamil sekitar 60kg. Selepas

Sebelum mengandung berat saya 45 kilogram (kg). Ketika hamil sekitar 60kg. Selepas bersalin pula berat badan saya sekarang 52kg.

“Jadi saya mahu turunkan slkit berat badan sekitar empat kilogram sahaja. Tapi bila sudah diserng dlet, nampaknya terpksalah saya tangguh dahulu perancangan untuk turunkan berat badan,” jelasnya.

Selepas dibenarkan keluar hospital, Wawa berkata, doktor menasihatinya untuk menjaga pemakanan dan tldak makan makanan pedas dan panas bagi mengelak rasa saklt pada perut.

“Doktor sarankan saya makan aiskrim sebab boleh melegakan perut. Lagi pun saya sudah masuk 30 hari berpantang. Jadi tlada masalah untuk makan atau minum benda-benda sejuk,” ujarnya.

Sumber : 0hbulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *