Connect with us

Hiburan

“Ini Badigoal” Mimi Lana Kena Kec4m Gara2 Belanja ‘Free’

Published

on

Sebelum ini pelakon Mimi Rozaiana atau lebih dikenali sebagai Mimi Lana pernah digosipkan bercinta bersama pelakon popular Syafiq Kyle.

Nama dia kian meningkat naik selepas watak Mira yang dipegangnya dalam drama Cari Aku Di Syurga bersiaran di TV3.

Terbaru, foto dimuatnaik Mimi Lana di Instagram miliknya jadi perhatian

netizen dan ada yang menyamakan dia dengan papan plywood. Amboi mulut korang!

Cantiknya

Dia memuat naik fotonya di gimnasium dengan berpakaian sukan sedang membuat persiapan untuk melakukan senaman.

Namun yang menjadi perhatian netizen adalah badannya yang dikatakan agak kurus.

Bukan b0dy goals!

Ini badigoal

Dah macam bini popeye

View this post on Instagram

Prepare the armour before the battle 👻 @asicsmalaysia

A post shared by MIMS (@missmimilana) on

Sumber : 0hbulan

Hiburan

Masih ingat wajah Nor Edura bekas bakal istri Zizan Razak dahulu

Published

on

By

Kata2 Zizan dulu bila ditanya pasal jodoh

Setelah dihimpit dengan pelbagai d4kwaan dan juga baru-baru ini dikatakan turut terpalit isu pelawak yang dikatakan kaki perempuan, Zizan Razak melalui BH Plus mengakui bahawa dia akan menikah dengan gadis piihan hatinya berusia 24 tahun, juga berasal dari Kuala Terengganu.

Tidak menyifatkan perkara tersebut sebagai tindakan drastik ataupun terburu-buru, Zizan memberitahu bahawa keputusan berkenaan dibuat setelah memikirkan usianya yang kini bakal mencecah 31 tahun pada 15 April ini.

“Ya, saya akan berkahwin! Gadis pilihan saya berasal dari Kuala Terengganu. Beliau bekerja dan berusia 24 tahun. Namanya, biarlah rahsia dulu.”

“Saya bukan muda lagi, usia sudah mencecah 31 tahun. Sudah masanya saya berkahwin dan memiliki anak. Saya bukan mahu melarikan diri daripada kontr0versi yang timbul, tetapi berkahwin mungkin dapat mengelakkan fitnah yang bukan-bukan.”

“Lagipun, ibu bapa saya sudah berusia, saya mahu mereka tengok saya naik pelamin dan sempat bermain dengan cucu-cucu,” katanya yang bakal pulang ke kampung tidak lama lagi untuk menyelesaikan urusan merisik dan meminang.

Bagaikan satu kejutan, Zizan dalam masa turut mendedahkan bahawa dia juga mende3rita dan hati kecil pelawak dan pelakon ini turut sama menangis sehingga keadaan menolak dia untuk mencari ruang dan masa sendiri untuk bernafas.

Sementara itu, Zizan sempat memberitahu bahawa bakal isterinya itu nanti tidak memerlukan solekan tebal untuk kelhatan cantik ditambah lagi, gadis berkenaan turut menghormati kedua ibu bapanya sehingga membuatkan hati Zizan yang sedang terluk4a tertambat terus. sumber : Rotikaya

Berikut ialah biodata penuh bakal isteri Zizan Razak :-

Nama : Nor Edura Diyana Binti Hisham

Umur : 24 Tahun

Agama : Islam

Asal : Kuala Terengganu

Pendidikan : Management and Science University (Pendidikan Awal Kanak-kanak) & UiTM Terengganu (Perakaunan)

Pekerjaan ; Pegawai khidmat sambilan di sebuah agensi kerajaan

Saksikan lagi beberapa keping foto terbaru Nor Edura di bawah:

Sumber: My Serivs Isv / berita viral

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Continue Reading

Hiburan

Akhirnya Neelofa Buat Pengumuman Penting Semasa Rancang Live Bersama PU Rizz yg Mengejutkan Ramai

Published

on

By

Tidak pernah terfikir untuk berniqab, itulah yang dikatakan oleh pengacara dan usahawan popular, Neelofa mengenai penampilan terbarunya.

Jelasnya, bukan mudah untuk dirinya membuat keputusan untuk berniqab.

Lebih-lebih fitrah seorang wanita adalah kecantikan menjadi pilihan utama.

Namun bagi pengacara terkenal ini, demi untuk mendapatkan ganjaran pahala yang bakal diperoleh

Dia sanggup mengorbankan perkara paling disukai meskipun ia keputusan yang sukar.

“Saya sendiri masa nak tutup wajah dengan niqab pun bukan satu perkara yang mudah.

Kali pertama terfikir nak pakai niqab saya sendiri tak pernah terbayang pun…”

“Tapi, selepas tahu ganjaran yang akan diperoleh

Maka saya korbankan apa yang paling saya suka iaitu kecantikan di dunia ini…”

Kenyataan itu dibuat Neelofa ketika sesi live di Instagram Kasih Neelofa sempena sambutan Maulidur Rasul, hari ini, membincangkan mengenai pesanan Rasulullah SAW buat wanita.

“Dikatakan isteri solehah, wanita solehah, wanita syurga serta tak kira apa rupa wanita itu

Jika dia menunaikan solat, puasa di bulan Ramadan, mentaati suami dan menjaga kehormatan diri

Maka dia jauh lebih cantik daripada bidadari syurga…”

Semoga perubahan Neelofa ini berkekalan dan mampu menjadi inspirasi buat kita untuk sentiasa berubah ke arah yang lebih baik.

Akhirnya Neelofa Buat Pengumuman Penting Semasa Rancang Live Bersama PU Rizz yg Mengejutkan Ramai

Sambutan Maulidur Rasul adalah sambutan yang diadakan bersempena hari kelahiran baginda Rasulullah SAW pada 12 Rabiulawal.

Amalan sambutan ini bertujuan melahirkan rasa cinta dan sayang kepada junjungan besar Nabi Muhammad SAW.

Salah satu tanda sesorang itu menyayangi Rasulullah SAW adalah dirinya merasa gembira dengan kelahiran baginda

Serta berbangga dengan apa yang dibawa oleh baginda.

Mengambil kira hari penting ini, selebriti terkenal negara, Neelofa telah mengambil inisiatif dengan mengadakan satu siaran langsung melalui Instagram Pertubuhan Kasih Neelofa.

Perkongsian lebih kurang satu jam itu padat dengan pengisian yang boleh diambil pengajaran, antara isi kandungan Pengumuman ini:-

Peringatan untuk menghidupkan sunnah Rasulullah.

Maksud sunnah iaitu percakapan, perbuatan, dan perkara yang dibenarkan oleh Rasulullah.

Memulakan pagi dengan menyebut serta memuji Allah.

Wanita boleh memilih mana-mana pintu syurga dengan 4 syarat.

Dunia ini adalah perhisan, sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah.

Acara live tersebut ditonton kira-kira 30,000 penonton secara dalam talian.

Rata-rata komen yang ditinggalkan ketika sesi live itu berterima kasih atas perkongsian ilmu yang bermanfaat

Serta memuji kefahaman ilmu yang dimiliki Neelofa.

Min juga ingin mengucapkan Salam Maulidur Rasul, dan sama-sama kita menghidupkan kembali sunnah-sunnah baginda Rasulullah SAW.

Continue Reading

Hiburan

Kekayaan Suami Nikita Willy Tak Boleh Bawa Bincang! Basikal Automatik Sama Harga Dua Biji Kereta

Published

on

By

Pelakon sinetron Cinta Buta, Nikita Willy baru berkahwin dengan kekasihnya, Indra Priawan dalam sebuah majlis yang sangat mewah.

Di Indonesia, kekayaan Indra adalah seperti sebuah rahsia umum. Maklumlah,

dia merupakan penerus legasi bisnes pengangkutan teksi nombor satu di republik itu, Blue Bird.

Namun, Indra sangat jarang mempamerkan kemewahannya seperti kebanyakan selebriti lain. Peribadi lelaki ini dikenali sebagai cukup sederhana.

Setelah bernikah dengan Nikita, Indra akhirnya bersikap sedikit terbuka apabila membenarkan hos program Sobat Misqueen, Ziva dan Marshel yang ditayangkan di YouTube Trans7 Official pada Selasa (27/10/2020) datang ke kediamannya.

Dalam tayangan tersebut, kekayaan Indra terbongkar satu persatu.

Antara yang membuat kedua dua hos terkejut adalah Indra menjadi warisan bagi lukisan yang dihasilkan pada tahun 1867.

Nilai lukisan hasil Raden Saleh yang diletakkan di ruang solat kediamannya itu diketahui mencecah harga puluhan juta.

Tidak cukup itu, Indra juga membawa keduanya ke ruang dapur mereka. Dengan dekorasi dan peralatan dapur serba moden,

Ziva meneka jika harga barangan di dapur termasuk mesin kopi dan set memasaknya menghampiri nilai Rp 1 Miliar (RM250,000).

“Saya fikir lebih (RM250,000)” jawab Indra perlahan.

Bukan hanya bahagian dapur sudah mencecah harga sebiji rumah,

kediamannya juga menggunakan tirai berteknologi tinggi yang berharga belasan ribu ringgit.

“Yang penting waktu tidur tak terasa panas,” kata lelaki itu.

Mereka kemudian dibawa melihat barang barang peribadi Indra termasuk basikal jenis Brompton miliknya.

Basikal jenis Brompton kini menjadi kegilaan banyak selebriti Indonesia diketahui sangat mahal.

Namun ternyata, Indra telah memiliki basikal tersebut sebelum ia menjadi trend.

“Saya sudah membelinya sejak lama dulu sebelum Brompton menjadi hype seperti sekarang.

Waktu beli masih murah. Dalam RM7 ribu. Sekarang tak silap saya harganya mencecah RM15 ribu,” kata Indra.

Selain basikal tersebut, Indra juga memiliki sebuah lagi basikal automatik yang mempunyai nilai sama dengan dua buah kereta!

Dia juga memiliki koleksi kasut yang bermula dengan harga RM2 ribu dan ke atas, yang sebahagian tidak dipakai lagi dipakai.

Kesemua koleksi kasut tersebut dibeli sewaktu masih menuntut di Amerika Syarikat.

Dalam tayangan yang sama, Indra mengaku hidupnya sudah mewah sejak lahir kerana bisnes pengangkutan milik keluarga yang telah berusia 40 tahun.

“Saya tak boleh berbohong. Saya memang telah hidup mewah sejak lahir kerana kekayaan keluarga.

Namun sejak usia 16 tahun saya juga sudah punya bisnes sendiri. Saya menjual peti sejuk dan memiliki jenama seluar jeans, Esre Denim,” katanya.

Instagram : nikitawilly

Kredit Foto : Transmedia

Sumber : Gem pak

Continue Reading

Trending