Keluarga

“Ehh, Budak Nihh.” Ketika Tengah Llve, Sesuatu Terjadi Bila Dua Ank Kecil Ini Cuba Masvk

Pelaksanaan pembelajaran atas talian telah lama dipraktikkan di negara-negara maju kerana ia dipercayai mampu memberikan pelbagai manfaat dan kebaikan.

Seiring dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan oleh kerajaan Malaysia bagi membendung penularan w.abak C0vid 19, kaedah pembelajaran atas talian merupakan suatu keperluan.

Ini termasuk bagi universiti tempatan, universiti swasta dan tidak ketinggalan sekolah-sekolah di Malaysia yang tiada pilihan lain dengan menggunakan kaedah pengajaran dan pembelajaran secara maya.

Ianya bagi memastikan silibus pengajaran dapat disampaikan dengan sebaik mungkin dan sesi pembelajaran tidak ditangguhkan.


Aktiviti yang biasanya kita buat secara bersemuka atau face-to-face, semuanya sudah ditukar dengan kaedah online saja.

Contohnya selain subjek akademik, kokurikulum pun kena buat online juga. Bagi sesetengah orang perkara ini mungkin kelakar, tapi demi tamatkan pengajian maka terpaksalah dilakukan jua.

Baru-baru ini, tular sebuah rakaman yang mencuit hati tatkala gadis bernama Khadijah Najwa ini melakukan praktikal kelas berenang secara online.

Ketika sedang str.uggle menunjukkan gaya renangan tersebut di hadapan laptop miliknya, tak semena-mena muncul kelibat anak-anak buahnya mahu masuk ke dalam rumah.

Gara-gara tidak mahu mengganggu Khadijah, 2 budak terbabit menutup pintu dengan perlahan malah secara senyap-senyap merangkak ke belakang sofa tak ubah seperti gaya aksi per.isik James Bond.

Gelagat mereka yang berjaya dirakam oleh bapa Khadijah sendiri telah berjaya meraih lebih 25 ribu tontonan setakat ini.

Rata-rata netizen nyata terhibur dengan ragam comel yang dipamerkan oleh kedua-dua budak di belakang tersebut. Dalam pada itu, ada juga yang berselo.roh melihat gadis itu str.uggle melakukan swimming online.

Reaksi Orang Ramai

Pps, aku ni pandai swimming, tapi kalau online swimming boleh aut0 lemass.

Bahhaah dasar budak naaakal!! Dah tau org tgh bz dok sebok nak masuk jugak sebaik cute.

Yang adik adik tu dah kelakar, tapi yang swimming online ni lagi lah kelakar aduhh hahahagshs

Sumber : KisahDuvnia / 0nlinemalaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *