Connect with us

Hiburan

Dia Pun Pernah Cakap Aku Gugurkan Anak Dia. Kali Ini Giliran Kecik Dedah Siapa Sebenarnya Fara Salleh

Published

on

Bekas vokalis Hyperact, Kecik, mendedahkan mengenai Fara Salleh wanita yang dikaitkan dengan pelawak dan penyampai radio Shuk Sahar.

Kecik menerusi laman sosial Twitternya mendakwa, Fara Salleh merupakan bekas teman wanitanya dan pernah tinggal sebumbung.

Menerusi bebenang di Twitter, Kecik berkata wanita tersebut juga pernah mendakwa haamil anak mereka dan menggugurkan bayi tersebut.

“Time November ke Disember tu aku shooting kat Perlis. Dia kat KL, dia selalu kecoh-kecoh suruh balik bla bla…

“Pastu contact mak ayah aku cakap dia gugur anak aku. Siap bagi gambar dekat kakak aku, gambar jaanin dari google,” tulis kecik lagi.

Tambah Kecik lagi, awal perkenalannya dengan Fara wanita tersebut mengajaknya tinggal sebumbung dan sempat tinggal bersama selama setahun.

“Memang salah aku stay berdua dengan dia tapi jahil time tu kan…Aku stay dalam masa setahun, tiga kali pindah.

“First aku stay kondo Banjaria Court dengan budak-budak Hyperact. Pastu aku kenal dia…Dia ajak stay sekali. So aku pun ok ajee…Bak kata orang rezeki gais…hahaha!

“Ya Allah jahilnya aku time tu…Aku stay kat Manjalara dengan dia. Alhamdulillah bahagia awalnya.. 5,6 bulan lepas tu dia kena buang kerja, pastu bermulalah sesi jadi ketua keluarga cenggitu,” dakwa Kecik.

Menurut Kecik lagi Fara Salleh lah yang menyebabkan dia disumbat ke dalam lokap atas tuduhan memuukul dan sebelum itu wanita tersebut bertindak menabur fitnaah tentang dirinya kepada anggota Hyperact.

Dakwanya lagi, Shuk dan isteri pernah meminta bantuan darinya selepas diganggu Fara Salleh.

Malah Fara Salleh juga pernah membuat laporan polis mendakwa dirinya dipuukul Shuk.

Terdahulu, beberapa pengguna laman sosial Twitter tampil membuat dakwaan Shuk Sahar bermain kayu tiga.

Lebih mengaibkan Shuk turut dituduh menghaamilkan Fara Salleh, sama seperti yang pernah dilalui Kecik.

Antaranya lagi

Cucu Tun Mahathir sifatkan penyokong Najib sebagai badut, bodoh

Cucu kepada bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan para penyokong Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak sebagai bodoh.

Melia Serena Mukhriz berkata demikian sebagai maklumbalas terhadap ribuan penyokong Najib yang berkumpul di perkarangan Mahkamah Jalan Duta hari ini untuk bersolidariti kepada bekas perdana menteri itu.

“Semua orang yang menjerit “bosku!” di di Mahkamah Tinggi hari ini adalah kumpulan badut. Bagaimana anda boleh menyokong lelaki yang bertanggungjawab dalam kes kleptokrasi terbesar di dunia? Bodoh,” katanya sebentar tadi.

Mereka lengkap memakai baju biru dan merah tertulis “bossku” sambil melaungkan “hidup bossku” dan “kita sayang bossku”.

Difahamkan, penyokong yang hadir terdiri daripada akar umbi Barisan Nasional (BN), Umno, MIC dan MCA yang mula berkumpul sejak jam 5 pagi.

Antara pemimpin yang hadir Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi, Timbalan Presiden Umno Mohamad Hasan, ahli Parlimen Pontian Ahmad Maslan, bekas Menteri Besar Terengganu Ahmad Razif Abdul Rahman, dan Ketua Pemuda Umno Asyraf Wajdi Dusuki.

Sementara itu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini memutuskan Najib didapati bersaalah atas tujuh pertuduuhan saalah guna kuasa, pecaah amanah dan pengubahan wang haaram membabitkan dana bernilai RM42 juta milik SRC International Sdn Bhd (SRC).

Keputusan itu dibacakan oleh hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali yang menyifatkan pihak pendakwaan berjaya mewujudkan kes ke atas Najib melebihi keraguan yang munasabah.

“Kesimpulannya, dalam penghakiman saya, setelah mempertimbangkan semua bukti yang dikemukakan di mahkamah ini.

“Saya dapati pihak pembelaan tidak berjaya membantah anggapan mengenai keseimbangan kemungkinan atau menimbulkan keraguan munasabah terhadap tuduuhan,” katanya.

Najib didapati bersaalah di bawah Seeksyen 23 (1) Akta Suruhanjaya Pencegahan Raasuah Malaysia (SPRM).

Sumber : w0wberita

Hiburan

Kini gigih jual apam dirumah sebab tiada tawaran berlakon, ini jawapan Izreen Azminda

Published

on

By

Pelakon yang pernah dihimpit kontroversi panas suatu ketika dahulu, Izreen Azminda akui kini gigih menjual apam yang dihasilkan sendiri di rumah sebagai salah satu punca pendapatannya.

Menurutnya lagi, dia sudah lama mengusahakan perniagaan apam itu sejak perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) beberapa bulan yang lalu.

Namun, Izreen menyangkal spekulasi bahawa usaha yang dilakukan itu kini bukanlah disebabkan dia berada dalam situasi terdesak kerana tiada tawaran untuk berlakon.

“Saya memang dah kaya (bergurau). Bukan begitu. Apa salahnya ada bisnes sendiri sikit-sikit. Saya reti buat apam, jadi saya teruskan sahajalah. Kalau saya jual apam pun,

saya tak kacau duit orang. Saya dah tak takut dengan apa orang nak kata saya ni jual apam sebab tak ada job, bila duit hari-hari masuk, jadi seronok pula,”

Ujarnya lagi, dia kini menerima tempahan membuat apam sehingga 400 biji sehari. Malah, Izreen kini sudah ada pekerja untuk membantu dirinya menguruskan perniagaan dari rumah itu.

Menceritakan bagaimana terhasilnya idea untuk mengusahakan perniagaan menjual apam, dia menjelaskan semuanya bermula setelah menerima respon positif daripada ahli keluarganya.

 

“Asalnya, bila saya buat apam, suami kata sedap, mak mentua kata sedap, jadi saya teruskan. Belajar buat sendiri saja, ambil idea daripada kawan-kawan, lepas tu saya praktik sendiri.

Jadi setiap hari rutin saya bangun pagi buat apa. Walaupun penat tapi seronok sebab kerja di rumah boleh tengok anak-anak depan mata,”

Pelakon berbakat ini turut mendedahkan dia boleh memperoleh untung jualan hampir RM1,000 sehari hasil perniagaannya itu.

Dia turut mengakui terpaksa menolak banyak tawaran berlakon kerana terikat dengan komitmen sebagai ibu dan isteri di rumah dan kini, sebagai pengusaha apam berjaya.

Sumber : Beautlfulnara

Continue Reading

Hiburan

D0akan M0mmy Dan B4by Sihat. Lara Nk Dapat Adik, Scha Alyahya Kini Hamil Empat Bulan

Published

on

By

Pelakon Awal Ashaari mendedahkan isterinya, aktres Scha Alyahya kini hamil.

Berita gembira itu dikongsi Awal menerusi vide0 yang dimuat naik di akaun Instagramnya sebentar tadi.

Menurut Awal, Scha kini hamil empat bulan dan bersyukur dengan rezeki yang dikurniakan Tuhan.

“Assalamualaikum wbt. Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani.

“Tidak ada hadiah yang lebih bermakna dihari lahir saya selain daripada berkongsi kegembiraan ini dengan semua.

“We are expecting our second baby, and Inshallah going to our forth month now.

“Doakan Mommy dan baby sihat dalam kandungan dan dapat menjalani proses kehamilan dengan sempurna.

“Syukur ya Allah diatas rezeki ini dan Doakan Yang terbaik buat kami sekeluarga. SchAwaLara,” kongsinya.

 

P/s: Scha mintak maaf sebab dia dalam fasa benci handphone sekarang ni. Saya pun kengkadang dia benci jugak hahahaha

Dalam pada itu menerusi ruangan komen, pasangan ini dihujani ucapan tahniah daripada selebriti dan juga peminat.

Terdahulu, Awal dan Scha mendirikan rumah tangga pada 4 May 2012 dan dikurniakan seorang cahaya mata Lara Alana, 6.

Sumber : gem pak

Continue Reading

Hiburan

Sah Kena Crai TaIak Tiga Dengan Pelakon Amar Asyraf, Ini Luahan Dan Permintaan Vivy Jeffry

Published

on

By

Terkini, pengesahan lafaz crai taIak tiga terhadap isteri kedua pelakon Amar Asyraf iaitu Vivy Jeffry masih berlangsung di Mhkamah Syariah Kuala Lumpur.

Vivy ketika dihubungi berkata, pelakon itu memberikan kerjasama yang baik dalam usaha menyelesaikan konflik rumah tangga mereka.

” Sejak dicraikan dengan taIak tiga pada 4 November tahun lalu, proses pengesahan di mhkamah masih berlangsung sehingga hari ini.

” Saya berterima kasih kepada Amar kerana dia memberikan kerjasama yang baik untuk selesaikan masalah ini.

” Sebenarnya, ada beberapa dokumen yang tidak lengkap dan menyebabkan mhkamah tidak dapat memberikan keputusan rasmi berhubung percraian kami,” katanya.

Menurut Vivy, dia berharap proses percraian mereka dapat dilesaikan secepat mungkin supaya dia boleh teruskan kehidupan seperti biasa.

Harap Amar datang jenguk anak

” Tiada apa yang saya harapkan sekarang ini, selain berdoa supaya proses percraian dapat diselesaikan dengan cepat supaya saya boleh teruskan kehidupan dengan anak seperti biasa.

” Namun, saya harap Amar sesekali datanglah jenguk anak atau bertanya khabar pun sudah memadai.

” Insha-Allah saya akan besarkan anak dengan sebaik mungkin dan berikan kasih sayang sepenuhnya,” katanya..

Terdahulu, Vivy mendedahkan sudah berkahwin dengan pelakon itu beberapa tahun lalu.

Gambar- Amar bersama isteri pertama Arna Salleh.

Rahsia perkahwinan mereka akhirnya terbongkar menerusi pendedahan wanita bernama Ellika Azman yang didakwa hampir berkahwin dengan Amar, namun rancangan itu gagal selepas mengetahui pelakon berkenaan mempunyai seorang lagi isteri dan anak hasil perkahwinan kedua.

Susulan daripada pendedahan Ellika itu, Vivi Jeffry akhirnya tampil membuka mulut pada Oktober tahun lalu,dan mengaku sudah berkahwin dengan aktor itu beberapa tahun lalu.

Vivi berkata dia menyimpan rahsia itu demi menjaga nama baik Amar selain sedar dengan statusnya sebagai isteri kedua.

” Ya, memang betul saya adalah isteri kedua Amar dan kami juga mempunyai seorang anak lelaki. Selama ini saya simpan tapi benda ini terbongkar juga.

” Apa yang didedahkan wanita sebelum ini semuanya betul. Sebenarnya saya sudah bersedia dengan apa yang akan berlaku selepas ini dan reda dengan perjalanan hidup saya yang disusun Allah.

” Ibu saya selalu cakap, kita jangan buka aiib suami walaupun dalam keadaan marah macam mana pun sebab satu hari nanti mesti akan terbongkar sendiri,” katanya.

Tambah Vivy, isteri pertama Amar tahu mengenai perkahwinan mereka tapi masing-masing tidak pernah berjumpa dan hanya berhubung menerusi telefon sahaja

Sumber : asiakini

Continue Reading

Trending

error: Content is protected !!