Hiburan

“Akui rasa dihargai di sana” Shima mahu pindah ke lndonesia gara-gara dibuIi netzen? jadi perhatian media seberang

LAPORAN berita dari Indonesia mendakwa kononnya Baby Shima mahu berpindah ke negara itu sedikit sebanyak menambahkan lagi tekanan kepada penyanyi dangdut ini.

Menurut Shima atau nama sebenar Nor Ashima Ramli, 29, dia tidak bermaksud ingin menukar status warganegara dan kenyataannya itu hanyalah salah faham.

“Kecaman netizen mengenai berita itu membuatkan saya lagi depresi… selalunya memang portal akan tulis headline macam itu walaupun tiada pun kenyataan saya mengatakan mahu pindah ke luar negara.

“Ya saya mengakui gembira berkarya di Indonesia kerana rasa lebih dihargai di sana tapi tak ada niat pun nak pindah warganegara.

“Jangan risau, saya masih mencintai tanah air saya ini. Cuma saya ada beritahu tak sabar nak balik ke Indonesia secepatnya sebab banyak projek tergendala di sana, saya pun dah ada rumah di sana,” katanya kepada mStar.

shima 2

Baby Shima kongsi beberapa laporan berita mengenai dirinya dari negara seberang.

Sebelum itu, menerusi Instagram penyanyi lagu Lalai ini berkongsi paparan skrin laporan berita daripada beberapa portal hiburan di Indonesia.

Tajuk artikel berkenaan menyebut Baby Shima tertekan kerana dibuli netizen Malaysia dan mahu berhijrah ke Indonesia.

Semasa buat konsert di sana, peminat lebih menghargai, mereka sanggup datang dari jauh walaupun perjalanan mengambil masa berbelas jam.

BABY SHIMA

PENYANYI

“Baby Shima depresi akibat dibuli netizen Malaysia, mahu pindah menjadi warganegara Indonesia,” tulis tajuk tersebut.

Mengakui layanan diterima netizen Malaysia dan Indonesia berbeza, Shima berkata dia cukup menghargai sokongan peminat daripada negara berkenaan.

shima 1

Baby Shima akui tertekan dengan kecaman netizen di media sosial.

“Boleh tengok dari komen YouTube, Instagram atau Facebook perbezaan netizen dua-dua negara macam mana… kebanyakan mereka mendoakan saya, boleh nampak perbezaan tu.

“Semasa buat konsert di sana, peminat lebih menghargai, mereka sanggup datang dari jauh walaupun perjalanan mengambil masa berbelas jam.

“Apa-apa pun saya sangat hargai peminat di kedua-dua negara, sokongan dan kata-kata semangat mereka itulah membuatkan saya lebih kuat,” ujarnya.

Komen dari netizen

“manusia nih kec4m org je krjanya,,diri sndri cm xprnh buat bnda xelok, kita klau nk kec4m org cuba tilik diri sndri bagus x..!!!!

“Yelh ..kt sana bebas nk buat ape je..x de sape kecam..mn2 artis yg lari ni mereka nk enjoyyy puas tiada,sejatan..sory jika trasa

“Jgn buat main netizen msia.. lsrael pun koyak dgn netizen bawang.. kita kan top asia 2nd ranking negara cyberbuIIy.. malu kat negara luar..

Sumber : m star

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *