Hiburan

“Hanya tegur hai sahaja” pelakon baru tak kenal Hamidah Wahab di set penggambaran

MASIH aktif menerima tawaran, pelakon veteran Hamidah Wahab, 65, belum melihat dirinya akan berundur dari dunia seni lakonan dalam masa terdekat. Sebagai seorang pelakon berpengalaman, dia cukup faham ragam dunia seni dan tahu bila masanya yang sesuai untuk menamatkan kerjaya lakonan. “Waktu muda saya pernah menjadi model, ketika itu saya tahu bila nak berhenti. Sebelum orang…

Hiburan

“Dengan Hetty Koes Endang pengacara hilang fungsi” Pak Nil tegur Nabil dan Jihan kena pandai handle dan kemudi pentas

Masih memberi komen dengan cara dan teknik mengajar yang sama, penyanyi terkenal Indonesia, Hetty Koes Endang berjaya mencuri tumpuan penonton yang menyaksikan program hiburan Gegar Vaganza 8 (GV8) malam tadi. Telatah bunda Hetty yang dilihat naik ke pentas sebaik sahaja persembahan Aweera selesai ternyata membuatkan ramai terhibur. Namun begitu, timbul pula pendapat di mana telatah…

Hiburan

“Baru je cakap kelaki lmpian” sekali resp0n padu Shuib boleh buat DSV rasa kecewa

Pelawak dan usahawan popular Shuib mendedahkan jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida bukan individu yang sedang dikenali buat masa ini. Shuib berkata, dia bagaimanapun selesa berkawan dengan Vida atas urusan bisnes makanan yang diusahakan bersama ketika ini. “Vida bukanlah individu yang sedang saya berkawan sekarang. Walaupun ramai yang cuba meneka dengan menamakan beberapa individu lain tapi…

Hiburan

“Indah khabar dari rupa” Mawar mendakwa ank perempuanya Wan Maryam tidak gembira sewaktu bercuti baruni

Bekas isteri kepada pelakon, Fizo Omar iaitu Mawar Karim mendakwa anak perempuanya Wan Maryam ‘tidak gembira’ sewaktu bercuti di Johor Bahru bersama ayah dan ibu tirinya baru-baru ini. Indah khabar dari rupa Menerusi Instagram Story Mawar, usahawan ini dilihat memuat naik foto anaknya ‘keseorangan’ ketika berada di Legoland. Menurut Mawar, dia tidak mampu meluahkan apa-apa…

Hiburan

“Selepas DSV dedh tak akan tolak Shuib” tiba2 Boss James masuk komen terus jadi bualan ramai

Menurut lapor4n dari media Harian Metro, jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida tidak menol4k sekiranya ditakdirkan bercinta dengan pelawak dan usahawan popular Shuib. Vida berkata, Shuib memenuhi ciri-ciri lelaki idaman yang dicari selama ini. “Shuib seorang lelaki yang baik dan penyayang. Saya lihat sendiri bagaimana dia melayan anak-anaknya dengan penuh kasih sayang. Sejujurnya saya tiada mas4lah…

Hiburan

Saya janda, bosan duduk rumah seorang tak tahu nak buat apa dengan duit – Zarina Anj0uIie

Pelakon sensasi, Zarina Anjoulie menempelak segelintir kaum lelaki yang mengkrltik perbuatannya melakukan proses sedut lemak (liposuction) untuk kurus sebagai hram. Pemilik nama lengkap, Zarina Anjoulie Lavocah Mohd. Fahizul itu secara sinlkal berkata, menonton vide0 lvcah dan melakukan perkara tldak sen0n0h di hadapan komputer juga adalah hram, namun masih berlaku khususnya dalam kalangan lelaki. “Orang tk…

Hiburan

“SaIah ke saya queen controI..!” Mungkin kerana saya sahaja keIuar bekerja dan beli barang rumah Sharifah Shahirah

” SaIah ke saya queen c0ntroI?” Itu respon diberikan oIeh peIakon dan penyampai radio, Shiera atau nama sebenarnya Sharifah Shahirah, 46, daIam satu rancangan buaI bicara baru-baru ini. Dalam rancangan yang dihoskan oIeh EIIy MazIein dan AwaI Ashaari itu, Shiera mended.ahkan dirinya Iebih dominan di daIam rumah tngga berbading suaminya, ljoy. Bagaimanapun Shiera berkata, meskipun…

Hiburan

“Ingatkan Janna Nick Tadi” Jarang ‘Expose’ Keluarga, Netzen Puji Istri Dan Ank Yassin Senario

Nama pelawak, Yassin Yahya kembali menjadi sebutan selepas dia menyertai rancangan Gegar Vaganza musim ke-lapan bersama Saiful Apek. Yassin yang pernah menganggotai kumpulan Senario merupakan salah seorang pelawak yang sangat berbakat. Memang tak kering gusilah kalau dorang buat lawak. Apa yang pasti, Yassin jarang sekali mendedahkan keluarganya di media sosial. Sehinggakan ada yang menyangkakan Yassin…

Hiburan

“Pecah dah rahsia I” dikatakan mirip dengan penari, ramai ‘tuduh’ Datok buat job tepi

Sejak semalam, video seorang penari yang mengiringi nyanyian  Ayu Damit tular di media sosial apabila videonya sedang membuat persembahan telah dirakam dan dimuat naik ke aplikasi TikTok milik daruslantak. Apa yang membuatkan ramai ‘terkasima’ adalah wajahnya yang seiras dengan pengacara terkenal Tanah Air, Dato’ AC Mizan. Hal tersebut membuatkan ramai terhibur dan meninggalkan komen-komen lucu…

Hiburan

“Ank bini kami pun nak makan” Penjaga gol kebangsaan, kini jadi burvan pihak bank

Majoriti anggota skuad Melaka United musim lalu kini menjadi bvruan bank selepas hampir tiga bulan tidak menerima sebarang gaji sejak Oktober tahun lalu. Mungkin ia agak mengejutkan, namun itulah senario sebenar dalam kem Melaka United ketika ini apabila ramai pemain skuad yang mara hingga ke separuh akhir Piala Malaysia musim lalu itu diburu pihak bank ekoran kegagalan menjelaskan komitmen bulanan. Antara…